Türkiye tarım sektörünün öncü şirketi TürkTraktör, 2016 yılı 9 aylık döneme ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. TürkTraktör, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde yaptığı çalışmalarla birlikte 9 ayı 2,5 milyar TL’lik toplam ciroyla tamamladı. Yılın 9 aylık döneminde şirketin brüt kârı geçen yılın aynı dönemine göre %20 oranında arttı ve 529 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin faaliyet kârı 333 milyon TL olarak gerçekleşirken; büyümeye paralel olarak FAVÖK tutarı da bir önceki yıla göre %20 artarak 374 milyon TL’ye çıktı.

TürkTraktör’ün 9 ayda elde ettiği sonuçlarla birlikte net kârı 276 milyon TL olarak kaydedildi
TürkTraktör, “modern tarıma yön verme vizyonu” ile 1954 yılından beri çiftçilerin ihtiyaçlarını gelişen teknolojiler ışığında, Türk mühendisler tarafından tasarlanıp geliştirilen ve aynı zamanda da kendi fabrikalarında üretilen ürünlerle karşılamayı sürdürüyor. TürkTraktör bu kapsamda yürüttüğü çalışmalarla; üretimini ilk 9 ayda 35.364 adede çıkardı. Şirket, yurt içi pazarda 24.558 ; yurt dışı pazarda ise 9.460 adetlik satış yaparak; 9 aydaki toplam satışını 34.018 adede taşıdı.

TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta:
“Türkiye traktör üretiminin %70’ini karşılayan TürkTraktör , 9 yıldır kesintisiz olarak da pazarın lideri”
TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta; 2016 yılı 9 aylık dönemde alınan sonuçlarla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“2016, başarılı çalışmalarımızla hedeflerimize sağlam adımlarla ilerlediğimiz bir yıl olmaya devam ediyor. Türkiye traktör üretimin %70’ini karşılayan ve pazardaki liderliğini 9 yıldır sürdüren TürkTraktör olarak, 9 aylık dönemini güzel sonuçlarla tamamladık. 3. çeyrekte de hedef odaklı çalışmalarımız ve devreye aldığımız kurumsal kaynak planlama (ERP) projemiz ile üretim başta olmak üzere tedarik zincirinden müşteriye uzanan tüm iş süreçlerimizde teknoloji kullanımını iyileştirdik. Bugün tohumlarını ektiğimiz bu proje ile amacımız verimlilik, optimizasyon, ve veriye anlık ulaşım gibi önemli noktalardaki faydaları önümüzdeki dönemlerde almak. Yılın başından bu yana toplam cirodan, brüt ve net kar ile yurt içi ciroya kadar farklı birçok alanda aldığımız sonuçlar; yılın kalan dönemi için bizlere iyi bir motivasyon kaynağı oldu.”

Marco Votta açıklamaları kapsamında kısa bir pazar değerlendirmesi de yaptı:
“Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre; 2016 yılı 8 aylık dönemde yurt içi traktör pazarı bir önceki yıla göre %7 büyüyerek 43 bin 195 adede yükseldi. Türkiye tüm dünyada satılan traktör adedi bakımından 4. büyük pazar konumunda. Gerçekleştirdiğimiz üretim ve satışlarla, Türkiye’deki pazarın hem ihtiyaçlarını karşılamaktan hem de gelişimine katkıda bulunmaktan dolayı gurur duyuyoruz.”

Farklı alanlardaki çalışmalara gelen uluslararası ödüller
Marco Votta yılın ilk 9 ayında başarılarını farklı alanlarda kazandıkları ödüllerle de taçlandırdıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
Kuşkusuz ki, başarılarımızın gerek ulusal gerekse de uluslararası platformlarda konuşulması ve ödüllendirilmesi bizler için ayrı bir önem taşıyor. Yılın başından bu yana aldığımız ödüllere yenilerini ekliyor; çeşitli sıralamalarda ise hep daha üst basamaklara çıkmayı sürdürüyoruz. İK projelerimizin Stevie Ödülleri’nde kazandığı başarılar, 2015 Yılı Faaliyet Raporu’muzun uluslararası platformlarda layık bulunduğu ödüller; Brand Finance tarafından yapılan marka araştırması sıralamasında yükselen yerimiz, bunlardan sadece birkaçı. 2017 yılını sadece üretim ve satış tarafındaki başarılarımızla değil; farklı alanlara da TürkTraktör imzasını atarak karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”