Koç Topluluğu şirketlerinden ve Türkiye'nin tek milli askeri araç üreticisi Otokar, dünyanın dört bir yanında kara sistemlerindeki kabiliyetlerini sergilemeye devam ediyor. Otokar, 14-16 Kasım tarihlerinde Bahreyn’de düzenlenecek olan BIAS 2018'de zırhlı araçları ile kendi tasarımı olan kule sistemlerini tanıtacak.

Otokar'ın savunma sanayiinde global ölçekte başarılara imza attığını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve iç güvenlik güçlerinin önde gelen tedarikçilerinden olan Otokar, sahip olduğu kabiliyetler ve geniş ürün ailesiyle uluslararası savunma sanayisindeki yerini güçlendirmeye devam ediyor. Bugün, fikri mülkiyet hakları Otokar’a ait 30 binden fazla ürün, 32 ülkede 55 farklı kullanıcı tarafından kullanılıyor. Bu ülkeler arasında yer alan Bahreyn’de de 2002 yılından bu yana ürünlerimiz hizmet ediyor. Bu nedenle, Bahreyn’de düzenlenen BIAS’a katılmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Otokar'ın özellikle Körfez bölgesindeki güçlü varlığına dikkat çeken Görgüç sözlerini şöyle sürdürdü; "Yüzde yüz milli bir şirket olarak, araçlarımızın Birleşmiş Milletler görevleri başta olmak üzere NATO ülkelerinde, Doğu ve Orta Avrupa bölgelerinden Afrika'ya kadar dünyanın farklı noktalarında tercih edilmesinden, başarılar elde etmesinden mutlu ve gururluyuz. Savunma sanayii alanında 2000'li yılların başlarından beri Körfez ülkelerinde hizmet veriyoruz; bölgede araçlarımız aktif olarak kullanılıyor. İki yıl önce Birleşik Arap Emirlikleri'nde kurduğumuz Otokar Land Systems şirketimiz, mevcut kullanıcılarımızla ilişkilerimizi kuvvetlendirmemizi ve onlara daha yakın olmamızı sağladı. Bugün Otokar, Körfez bölgesinde sadece araç tedarikçisi ve üreticisi olarak değil; gerek yerel satış sonrası hizmet faaliyetleri ile gerekse teknoloji transferi kabiliyeti ile fark yaratmaktadır.”