Otizmli kişiler çoğunlukla içine kapalı, sosyal yönden geri planda, gergin, dokunulmayı sevmeyen, iletişim yönünden farklı ve zorluk çekebilen kişiler olarak biliniyor. Bu yönde kişilerin gelişmesi için masaj terapisi uygun terapilerden bir tanesidir. Masaj terapisinin bilimsel araştırma sonucunda da pozitif etkisi görülmüştür. Süre olarak haftada 6 veya 7 kez 15 dakika yapılan özel fırçalı masajda otizmli kişi farklı yönlerde gelişebilmektedir.
Sosyal davranışlar;
Otizmli kişilerin sosyal davranışlarında bir farklılık vardır.

Örneğin:
-  Göz iletişimi kuramamak
-  Konuşma problemi
-  Sosyal kuralları bilememek daha önceden öğretilmediyse
-  İlgi alanı olan yönler konusunda saatlerce konuşabilmek
-  Arkadaşlık kurmakta zorluk çekmek

Araştırmalar da çıkan sonuç ve kendi edindiğim tecrübeyle çocuk ve ebeveyn arasındaki iletişimde masaj sonrasında pozitif yönde büyük değişiklik görülmektedir. Masaj sırasında dokunmak iletişimi ve güven duygusunu geliştirmektedir. Örneğin; önceden iletişim kuramayan bir çocuk masaj için bir anda elinde masaj kremi ile birlikte gelip iletişim kurabilir veya önceden anne ve babasına yaklaşmayan ve dokunmaktan hoşlanmayan çocuk bir anda anne ve babanın arasına oturabilir. Masaj sırasında kişi kendini mutlu ve rahat hissettiği için göz teması kurabiliyor, daha fazla gülümseyebiliyor. Masajın verdiği rahatlık etkisinden dolayı iletişim yönünde pozitif yönde yine değişiklik olabiliyor.

Konsantrasyon
Otizmli kişiler çoğunlukla konsantrasyon yönünde problem yasayan kişiler olarak biliniyor. Uzun süre konsantrasyonlarını bir yöne veremezler. Bu ilgi alanı oldukları konusunda değişebilir. Masaj sırasında otizmli kişi daha uzun bir sure konsantre olabiliyor, bu konsantre okul ortamında yine pozitif yönde etkisini gösteriyor. Masajın verdiği rahatlama etkisi uyku yönünde gelişiyor ve kişi daha iyi dinlenebildiği için yine bu durum daha iyi konsantre olabilme yönünden etkisini gösterebiliyor.

Araştırma sonuçları
Bilimsel araştırma sonuçlarında ilgi çeken konular:
-  Masaj gören otizmli kişilerin ebeveynlerinde streste  %44 azalma
-  Dil sorununun çözülmesi
-  Dokunma hissinin %49 artması
-  Göz temasının artması
-  Güven duygusunun gelişmesi