WATERLOO - (AA) Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, Waterloo Üniversitesi’nde verdiği konferansta, Türkiye’nin mağdur insanlara karşı açık kapı politikasını sürdüreceğini söyledi.

Waterloo Üniversitesi’nin davetlisi olarak kente gelen Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, bu üniversiteye bağlı Balsillie Uluslararası İlişkiler Okulu’nun (The Balsillie School of International Affairs) düzenlediği “Ortadoğu Siyaseti” konulu konferansta bir konuşma yaptı.

Üniversiteye mensup akademisyen ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir topluluğa hitabeden Ünal, moderatörlüğünü Waterloo Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bessma Momani'nin yaptığı konferansta, son yıllarda Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler bağlamında Türkiye’nin dış politikası, DAEŞ ve PKK-PYD başta olmak üzere Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesi, ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıların durumu, Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri ve diğer bazı güncel dış politika konularına değindi.

Selçuk Ünal, “Türkiye Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu yana yüzyıllardan beri kapılarını zorda kalanlara ve mazlumlara her daim açmıştır. Bugün hükümetimizin ve milletimizin Suriyeli kardeşlerimize kapısını açması da aynı insani bakış çerçevesindedir. Üç milyona yakın Suriyeli ve Iraklı sığınmacıya devletimiz tüm imkanlarını seferber ederek dil, din, ırk ve etnisite ayrımı yapmadan yardım etmektedir. Ülkemizin açık kapı politikası sürecektir” dedi.

Türkiye’nin Suriyelilere yaptığı yardımları rakamlarla anlatan Ünal, ayrıca Türkiye’nin PKK-PYD ve DAEŞ terörizmiyle mücadelesi hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Selçuk Ünal, oturumun sonunda katılımcıların Türkiye’nin dış politikasına ilişkin sorularını da cevapladı.

Konferansın ardından Toronto’daki Mevlana Camii'ni ziyaret eden Büyükelçi Selçuk Ünal,  akşamda Anadolu İslam Merkezi'nde düzenlenen iftarda  katılarak Türk vatandaşları ve diğer Müslümanlarla biraraya geldi.