SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in önde gelen gazetelerinden Oslobodjenje, bugün basılan 25 bininci sayısı dolayısıyla resepsiyon ve sergi düzenledi.

Gazete binasındaki resepsiyona Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, Bosna Hersek Federasyonu Başkanı Marinko Cavara, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, siyasiler, basın mensupları ve diğer davetliler katıldı.

Resepsiyonda konuşan Oslobodjenje Genel Yayın Yönetmeni Vildana Selimbegovic, gururlu ve mutlu hissettiğini belirterek, "Bugünkü özel sayımızı hazırlamak için ülke genelinden birçok gazeteciyle çalıştık. Bu da Oslobodjenje'nin ülke markası haline geldiğinin en güzel göstergesi." dedi.

20 yıldır Oslobodjenje'de çalışan gazeteci Edina Kamenica da gazetenin 73 yıldır okuyucusuyla buluştuğunu vurgulayarak, "Hem kendi hayatına devam eden, hem de insanlar üzerinde etkili bir gazete düşünün. İkinci Dünya Savaşı'na, Bosna'daki savaşa ve sistemlerin değişmesine şahit bir gazete. Bosna Hersek ile Oslobodjenje, her zaman birbirine bağlı ilerledi." ifadelerini kullandı.

Gazetenin "aile olma" geleneğini gelecekte de devam ettireceğini kaydeden Kamenica, hikayelerinin nesilden nesile aktarılması temennisinde bulundu.

Resepsiyonda ayrıca, Oslobodjenje'nin eski sayılarından oluşan sergi de açıldı.

İlk sayısı 30 Ağustos 1943'te çıkan Oslobodjenje, Bosna'daki savaş sırasında kuşatma altındaki Saraybosna'da yayın hayatına devam etmiş, o dönemde en önemli haber kaynaklarından biri olmuştu.