Mersin'de geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 44 yaşındaki İzzet Durgut'un organları, 5 farklı ildeki 7 kişiye umut ışığı oldu.
Evinde 6 gün önce rahatsızlanan Durgut, 112 Acil Servis ambulansıyla götürüldüğü Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve yoğun bakıma alınan Durgut'un dün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine doktorların görüştüğü aile, Durgut'un organlarını bağışlama kararı aldı.

Kurulan özel ekip tarafından alınan kalp Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, akciğer İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, karaciğer Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, böbrekler Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'ne, kornealar da Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hastalara hava ve karayoluyla gönderildi.

Durgut'un ablası İlknur Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşini kaybetmenin büyük üzüntüsü içinde olduklarını söyledi.

Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailece konuşup organlarını bağışlamaya karar verdiklerini belirten Yıldırım, "Ben bütün herkese organ bağışı yapma çağrısında bulunuyorum. Ben de bütün organlarımı sağlığımda bağışladım. Bence çok güzel bir şey çünkü o insanlar umutla bekliyorlar" dedi.

Nişanlısı Emine Çolakoğlu da Durgut'un yoğun bakıma girdikten sonra bir daha çıkamadığını ifade ederek, organların hastalara şifa olmasını diledi.