ORDU (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkan Vekili Murat Gümrükçü, zarar gören esnafın kredilerinin ertelenmesine ilişkin ön çalışma yaptıklarını ve bilgileri aldıklarını, esnafın kredilerinin ertelenmesinin en öncelikli işlerinden biri olacağını söyledi.

Gümrükçü, Fatsa Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, Özel Sanayi Sitesi Başkanı Yusuf Kaynar, Fatsa Giyim Eşyaları Odası Başkanı Cemal Paşalıoğlu, FİSKOBİRLİK Şube Başkanı Bünyamin Davut ve Büyük Sanayi Sitesi Başkanı Serdar Salman ile Fatsa ilçesinde selden zarar gören Özel Sanayi Sitesini ziyaret etti.

Esnafla tek tek görüşerek sorunlarını dinleyen Gümrükçü, esnafın zararlarının giderilmesi noktasında ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Gümrükçü, TESKOMB Genel Başkanı Kadir Akgül'ün talimatı doğrultusunda sel nedeniyle ortaya çıkan zararla ilgili rapor hazırlamak için bölgeye geldiğini ifade ederek, "Ordu'ya son 60-70 yılın en çok yağışı düşmüş. Bundan dolayı ortaya çıkan sel ve heyelanda başta üyelerimiz olmak üzere çok sayıda esnaf mağdur oldu. Biz de esnafımızın zararını gözlemleyerek Genel Başkanımıza sunacağız. Elimizden geldiği kadar esnaf arkadaşlarımızın sorunlarını dinledik ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik." dedi.

Zarar gören esnafın kredilerinin ertelenmesine ilişkin ön çalışma yaptıklarını ve bilgileri aldıklarını dile getiren Gümrükçü, esnafın kredilerinin ertelenmesinin en öncelikli işlerinden biri olacağını kaydetti.

Gümrükçü, bu konuyla ilgili ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, "Netice alacağımızı da umuyorum. Bizim bu yıl içinde adlandırdığımız faizsiz kredilerin yeniden verilmesi söz konusu değil. Afet kapsamına giren esnafa özel bir faiz sistemi uygulanıyor. Elimizden geldiği kadar afet kapsamına alınacak esnafa düşük faizli kredi kullandıracağız." diye konuştu.

Gümrükçü, Fatsa Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifini de ziyaret etti.