Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mesudiye ile Sivas'ın Koyulhisar ilçesi sınırında operasyon yürüten güvenlik güçlerinin bir grup teröristi tespit ettiğini söyledi.

Güvenlik güçlerinin bölgede görüntüsünü aldıkları teröristlere "dur" ihtarında bulunduğunu aktaran Balkanlıoğlu, "İhtara uymayan teröristler, güvenlik güçlerimize ateşle karşılık veriyor. Bunun üzerine çıkan çatışmada 6 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristlerin, 31 Temmuz'da Mesudiye ilçemizde 3 askerimizi şehit eden gruptan oldukları tahmin edilmektedir." dedi.

Balkanlıoğlu, çatışmanın ardından güvenlik güçlerinin arazi arama taraması yaparak teröristlerin cesetlerine ulaştığı bilgisini verdi.

Güvenlik güçlerinin, teröristlerin yanında bir M-16 ve 5 kalaşnikof silah, el bombaları ve örgütsel doküman ele geçirdiğini dile getiren Balkanlıoğlu, "Bölgemizi teröristlerden temizleyeceğiz." diye konuştu.

Teröristlerin söz konusu bölgeyi genelde geçiş güzergahı olarak kullandığını ifade eden Balkanlıoğlu, operasyonun Ordu iline bağlı güvenlik güçlerince yapıldığını sözlerine ekledi.

'3 Mehmetçiğimizin kanı yerde kalmadı'
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Sivas sınırında 6 teröristin öldürülmesine ilişkin, "Böylece şehit olan 3 Mehmetçiğimizin de kanı yerde kalmamış oldu. Umarız ders olur. Bir daha Karadeniz'e ve bu bölgelere asla gelmeye teşebbüs etmezler." dedi. 

Vali Balkanlıoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, terör örgütünün saçma sapan şekilde Karadeniz'e açılma istediğinin olduğunu belirterek, "Bunda kendilerince de bazı amaçları vardı. Ama Karadeniz burası. Coğrafyası zor ama insanları da zordur. Daha önceki açıklamalarımızda da terör örgütünün burada tutunmaları mümkün değil demiştik. Gördüğünüz gibi barınamadılar." diye konuştu. 

Balkanlıoğlu, ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinde bir M-16 ve 5 kalaşnikof silah, el bombaları, örgütsel doküman ve silahlara ait bol miktarda mermi çıktığını da sözlerine ekledi.