Hırka-i Şerif Mahallesi'ndeki Atikali İlkokulu ve Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nin, geçen yıl 42 yaşında vefat eden Kaftancıoğlu anısına gerçekleştirdiği kampanyada, okul bahçesine kurulan dev çadırda veliler ve öğretmenler kan verdi.
Etkinliğe, merhum öğretmenin eşi Şenay Kaftancıoğlu, Fatih Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Okul Müdürü Kenan Karataş, Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Birkan, Hırka-i Şerif Mahallesi Muhtarı Hikmet Gündüz ile mahalle sakinleri katıldı.

- "Kampanyayı her yıl düzenleyeceğiz"

Okul Müdürü Kenan Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl okulda çok değerli ve başarılı bir eğitimcinin vefat ettiğini belirterek, "Arif Hoca, çok özel bir öğretmendi" dedi. 

Kaftancıoğlu'nun öğrenciler ve velileri tarafından çok sevildiğini anlatan Karataş, "Arif hocamız, ölümünden bir yıl geçmesine rağmen okulumuzca unutulmadı. Kendisi hem başarılı bir eğitimci hem de çok iyi bir aile reisiydi. Öğrencileri ve biz meslektaşları kendisini hiç unutmadık. Onun anısını paylaşmak ve merhum hocamızın adını yaşatmak için Türk Kızılayı ile böyle bir kampanya yapmaya karar verdik. Kampanyaya ilgi bizleri çok sevindirdi. Ayrıca kan bağışının önemine dikkati çekmek ve sosyal sorumluluk adına okul olarak farkındalık yaratmak istedik. Veliler, öğretmenlerimiz ve mahalleli bu duruma duyarsız kalmayarak, okula akın etti" diye konuştu.  

Öğretmen Kaftancıoğlu anısına düzenlenen kan bağışı kampanyasının sadece bu yıla özgü olmadığını dile getiren Karataş, "Amacımız en az 250 ünite kan. Umarım bu rakamı geçeriz. Kampanyaya ilgi gösteren herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

- "Eşimin adının hala anılması çok anlamlı"

Kaftancıoğlu'nun eşi Şenay Kaftancıoğlu da kampanyaya katılarak eşi anısına kan bağışında bulundu. Duygulu olduğu gözlenen Kaftancıoğlu çok anlamlı bir organizasyona imza atan Atikali İlkokulu'na ve emeği geçen kurumlara teşekkür etti. 

Eşinin en büyük hayali eğitim adına hizmet verdiğini ve bunun yarım kaldığını ifade eden Kaftancıoğlu, "Böyle de olsa eşimin adının hala okulda anılması çok anlamlı. Öğrencileri eşimin adını duyduklarında hala özlemle anıyor. Bağışta bulunanlara çok teşekkür ederim" dedi. 

Muhtar Hikmet Gündüz de mahalle olarak öğretmen Arif Engin Kaftancıoğlu'nu ölümünün birinci yılında unutmadıklarını ve kampanyaya destek verdiklerini belirterek, "Merhum Arif hocamızın Ruhu şad olsun. Kendisini hiç unutmayacağız. Öğrenciler kampanyaya anne ve babalarını ısrarla çağırdı. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu. 

Kampanyada, 250'nin üzerinde ünite kan toplandığı öğrenildi.