Okan Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile gerçekleştirdiği protokol kapsamında ABD ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanacak olan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması’nın ‘Türkiye ekonomisine etkilerini’ analiz edecek. TİM, analiz çalışmasının sonuçlarına göre stratejilerini belirleyecek.

AB ile ABD arasında imzalanması beklenen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması (TTIP), Okan Üniversitesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında gerçekleştirilen protokole konu oldu. Tuzla Kampüsü’nde 14 Ocak 2016 Perşembe günü gerçekleştirilen imza törenine Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Argun Karacabey, TİM Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Halil Bader Arslan katıldı.

Protokol kapsamında Okan Üniversitesi, TİM için yapacağı analiz çalışmasıyla söz konusu anlaşmanın Türk ekonomisine etkilerini ortaya çıkaracak. TİM Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Arslan “Bu analiz çalışması TTIP’ın ekonomimize etkilerini değerlendirmek açısından önemli bir kılavuz niteliği taşıyacak. TTIP anlaşmasının Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerini analiz eden çalışma Okan Üniversitesi’nin desteği ile gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kut ise TİM ile ortaklaşa yürütülen çalışmanın Türkiye ihracatı açısından önemli artılar sağlayacağını belirterek, “Analiz ile anlaşmanın, Türkiye’nin gayri safi milli hasılasına ve dış ticaretine etkileri ölçülecek“ dedi.