Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada "Yapılan faaliyetler sonucunda 21 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. 3 terör örgütü mensubu yakalanmıştır" denildi.
Valilikten yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesinde 1 Ekim'de uygulanmaya başlanan ve 6 Ekim saat 06.00'da sona eren sokağa çıkma yasağında, kamu düzeninin sağlanması, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, ilçedeki hendek ve barikatların kaldırılması ile aranan şahısların yakalanması için operasyon yapıldığı belirtildi.

2 vatandaş öldü, 6 kişi yaralandı

"Bu süre içinde yapılan faaliyetler sonucunda 21 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. 3 bölücü terör örgütü mensubu yakalanmıştır" ifadesine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"114  hendek ve barikat kaldırılmıştır. Operasyonlarda 2 bin 800 kilogram patlayıcı ele geçirilmiş ve imha edilmiştir. 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 6 vatandaşımız da yaralanmıştır. Operasyonlarda bir polis memurumuz hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Yaralı polis memurumuzun tedavisi devam etmektedir. Sokağa çıkma yasağına uymayan 31 şahsa Kabahatler Kanunu uyarınca idari para cezası uygulanmıştır."

Sağlık hizmeti aksamadı

Sokağa çıkma yasağı süresince, Nusaybin Devlet Hastanesinde aralarında 11 uzman doktor, 6 pratisyen doktor, 26 hemşirenin yer aldığı 69 sağlık çalışanının görev yaptığı işaret edilen açıklamada, bu süre içerisinde 5 ambulansın hizmet verdiği kaydedildi.

Kazılan hendekler ve hendeklere yerleştirilen patlayıcılar nedeniyle başlangıçta müdahale edilemeyen 26 vakada, sokaklar açıldıktan sonra ambulans ve vatandaşların imkanlarıyla hastaneye erişimleri sonucunda can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Sokağa çıkma yasağı süresince görevlendirilen nöbetçi eczanelerin yeterli hizmet vermemesi sebebiyle vatandaşların ilaç ihtiyacının hastane tarafından karşılandığı, görevini yerine getirmeyen eczanelerle ilgili yasal işlem başlatıldığı vurgulandı.

MARSU ekibi arızaya müdahale etmedi

Fırat ve Abdulkadirpaşa mahallelerinde teröristlerce yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesi sebebiyle 2 Ekim günü su ve elektrik kesintisinin yaşandığı ifade edilen açıklamada, "Söz konusu arızaların giderilmesi için MARSU yetkilileri güvenlik kuvvetleri eşliğinde görevlendirilmiş, itfaiye aracı ve ekip, hendek ve patlayıcıların bulunduğu mevkiye güvenlik gerekçesi ile gitmeyi kabul etmemişler, dolayısıyla herhangi bir müdahalede bulunmamışlardır" bilgisine yer verildi.

Terörle mücadelede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla devam edeceği bildirilen açıklamada, "Nusaybin'de yaşayan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır, gerek ihbarlar gerekse diğer şekillerde kolluk kuvvetlerimize yaptıkları destekler için bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız" denildi.

AA