Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç (56) spor yaptığı sırada kalp krizi geçirdi. Koç'a ilk müdahaleyi koruması ve spor hocası yaptı. Ünlü iş adamı ilk olarak Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Koç'a 40 dakika boyunca yeniden canlandırma müdahalesi yapıldı.

AMERİKAN HASTANESİ'NE SEVK EDİLDİ
Koç,  Beykoz Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavinin ardından helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi. 

AMERİKAN HASTANESİ: KALP KRİZİ SONUCU KAYBETTİK
Ancak 4 saatlik müdahaleye rağmen Mustafa Koç, hayata gözlerini yumdu.  Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Erhan Bulutcu, geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, işadamı Mustafa Koç'un (56) hayatını kaybettiğini açıkladı.Bulutcu, "Sayın Mustafa Koç'u hem Beykoz Devlet Hastanesi'nde hem de Amerikan Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Söyleyeceğim bir şey yok" dedi. Bir gazetecinin "En son devlet hastanesinde yapılan müdahalelerde hayata döndürüldüğü yönünde bilgiler var" şeklindeki cümlesi üzerine Bulutcu, "Böyle spekülasyonlara cevap vermek istemiyorum. Söylediğim tek net şey şu; Evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda. Bizler de Beykoz Devlet Hastanesi'ndeydik. Maalesef buraya da getirmemize rağmen kendisini kalp krizi sonucu kaybettik" diye konuştu. Bulutcu, "Ne kadar müdahale ettiniz" şeklindeki soru üzerine yaklaşık 4 saat müdahale edildiğini söyledi. Genel Müdür Bulutcu, "Bir rahatsızlığı var mıydı?" şeklindeki soruya cevap vermek istemediğini bildirdi.

ABD 'DE AMELİYAT OLMUŞTU
2002’de ABD'de sağlık kontrolünden geçtiğinde kalbine giden 3 damarının tıkalı olduğu saptanmış ve ameliyat edilmişti. Fazla kilolarından şikâyetçi olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, geçtiğimiz yıl mart ayında sahibi oldukları İstanbul Amerikan Hastanesi'nde tüp mide ameliyatı (mide küçültme) olmuştu.

MİDESİNİN BÜYÜK KISMINI ALDIRDI
Başarılı bir ameliyatla midesinin büyük bir bölümünü aldırtan Mustafa Koç, ameliyattan iki gün sonra taburcu olup normal hayatına dönmüştü.

4 AYDA 40 KİLO
4 ayda tam 40 kilo veren Koç, kızı Esra'nın lise mezuniyet partisinde zayıflamış yeni haliyle boy göstermişti.

BU AMELİYATTAN GERİYE DÖNÜŞ YOK
Son zamanlarda birçok ünlü gibi Mustafa Koç'un da olduğu ameliyata 'sleeve gastrektomi' (tüp mide) ameliyatı deniliyor. Bu mide küçültme ameliyatında; midenin büyük bir kısmı geriye dönüşü olmadan çıkarılıyor. Geriye, 150-200 ml. civarında mide dokusu bırakılıyor. Mide hacmi küçültüldüğü için daha erken doyuluyor. İştah hormonlarının büyük bir kısmı midede üretildiği için iştahta azalma ve açlık hissinde gerileme de oluyor. Ameliyattan birkaç gün sonra hasta normal hayatına dönebiliyor.



MUSTAFA KOÇ KİMDİR?
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Mustafa V. Koç, Koç Ailesi’nin 3. Kuşak üyesi ve işadamıdır. ABD’de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden 1984 yılında mezun olmdu. Çalışma yaşamına 1984’te Tofaş’ta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’lığı görevini sürdürüyordu.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi'dir. Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi olup, JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer almaktadır. Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu Üyesi’dir. 2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirildi.

Mustafa V. Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem veren ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kuruluşlarca ödüllendirilen Koç Ailesi’nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesiydi. 1960 yılında doğan Koç, evli ve iki kız çocuğu babasıdır. Golf , binicilik, havacılık ve scuba ile ilgili alanlarda aktif sporcu olan Koç İngilizce ve Almanca biliyordu.