İETT bünyesindeki Nostaljik Tramvay'ın hizmete girmesinin 101. yılı, Tünel'de düzenlenen törene kutlandı. 
Törende, kentte ilk kullanılan elektrikli tramvaylardan birisi, 101. yıl anısına restore edilerek, yeniden kullanıma sunuldu. İstanbul'da 1966 yılına kadar hizmet veren 1914 model tramvay, 49 yıl sonra "115 numara" ile yoluna devam edecek. Böylece İstiklal Caddesi'nde çalışan tramvay sayısı 4 oldu. 

İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, yetkililer ve vatandaşlarla Tünel'den bittiği tramvayla İstiklal Caddesi'nde yolculuk yaptı. Yolculuk esnasında Beyoğlu Güzelleştirme Koruma Derneği'ne bağlı bir müzik grubu da konser verdi. 

Kahveci, tramvayda gazetecilere yaptığı açıklamada, Nostaljik Tramvay'ın İstanbullular için çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. 

Tramvayın 1914'te hizmete başladığını dile getiren Kahveci, "Osmanlı zamanından beri halkımıza hizmet veren bir hat. Dünyanın en eski hatlarından birisi. İstanbul ile özdeşleşmiş, çok önemli bir hattımız. Bugün bunun 101. kuruluş yıl dönümü kutluyoruz" dedi. 

Bu yılın anısına bir sürpriz hazırladıklarını anlatan Kahveci, şöyle devam etti:

"Bu hatta ilk hizmet veren tramvaylarımızdan birisini restore ederek, yeniden hizmete sunuyoruz. İçinde bulunduğumuz ve 115 numarasını verdiğimiz bu tramvay, çeşitli hatlarda hizmet verdi. 1966'da Anadolu Yakası'nda emekliye ayrıldı. Sonra çalışan  arkadaşlarımız tarafından aslına uygun olarak restore edildi. İstanbullulara ilk tramvay hizmeti veren araçlardan birisi. Taksim bölgesinde çalışacak. Anadolu Yakası'nda da böyle bir hattımız var. Belediyemizin nostaljik tramvay yapmayı düşündüğü başka bölgeler var. Bu tramvayı oralarda da hizmete sunacağız."