NEW YORK (AA) - Sotheby's Müzayede Evi'nin New York'ta yaptığı açık artırmada, ressam Cy Twombly'nin "İsimsiz" soyut çalışması 36,7 milyon dolar ile en yüksek fiyata satılan eser oldu.

New York'taki bahar müzayedeleri kapsamında, Sotheby's'in düzenlediği "Çağdaş Sanat" müzayedesine katılan 44 eserden 42'si alıcı buldu.

Toplam 242 milyon dolarlık satışın gerçekleştiği müzayedede, 2011'de hayatını kaybeden Amerikalı ressam Cy Twombly'nin soyut "Karatahta" serisinden 1968'de resmettiği "İsimsiz" tablosu 36,7 milyon dolara satıldı.

İrlanda doğumlu İngiliz figüratif ressam Francis Bacon'un 1970 yapımı otoportresi ise 35 milyon dolara satılarak müzayedenin en değerli ikinci eseri oldu.

Twombly'nin, Bacchus serisinden "İsimsiz" eseri de müzayedede 15,4 milyon dolara satılarak en yüksek fiyata alıcı bulan üçüncü eser oldu. 

Müzayedede, 1994'te hayatını kaybeden ressam Sam Francis'in "Yaz 1 numara" adlı eseri 11,8 milyon dolara satılarak sanatçının müzayede rekoru kırıldı.

David Smith'in çelik heykeli 9,2 milyon dolara, 1976'da hayatını kaybeden ünlü heykeltıraş Alexander Calder'in hareketli bir eseri de 8,3 milyon dolara satıldı.

Japon iş adamı 40 yaşındaki Yusaku Maezawa, New York'taki bahar müzayedelerinde, Christie's Müzayede Evi'nin yaptığı açık artırmada, Amerikalı ressam Jean-Michel Basquiat'ın eserine 57,3 milyon dolar ödeyerek ve Çağdaş Sanat müzayedesinde de iki eser satın alarak en çok dikkati çeken koleksiyoncu oldu.