İSTANBUL/ANKARA - AA

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın aracı kurşunlandı. Alınan bilgiye göre, saat 10.00 sularında, koruması ve şoförünün bulunduğu  34 MTS 68 plakalı aracıyla evinden çıkan Sancak, Hadımköy Çamlıca Caddesi'ndeki ALKENT 2000 Sitesi önünde silahlı saldırıya uğradı. Yüzleri maskeli iki saldırganın araçla Sancak'ın otomobiline arkadan çarptıkları ve yavaşlayan aracın önüne geçip silahla ateş açtıktan sonra kaçtıkları öğrenildi. Sancak'ın korumasının saldırganlara silahla karşılık verdiği belirtildi. Otomobilde inceleme yapan polis ekipleri, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Saldırıyı yara almadan atlatan Murat Sancak ve beraberindekilerin, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gittikleri bildirildi.

"Saldırılarla bizi yıldıramazlar"

ES Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, kardeşi, Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Sancak'a yönelik saldırıların kendilerini yıldırmayacağını belirterek, "Bildiğimiz doğruları yüksek sesle dillendirerek bu ülkeyi ve milleti savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Sancak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir adeta güç birliği yapmış terör örgütlerinin tehditlerine maruz kaldıklarını söyledi.

Kendilerine yönelik saldırıları gerçekleştirenlerin bir blok olduğunu ifade eden Sancak, doğru bildiklerini dillendirmekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı. 

Ethem Sancak, "Star Medya'nın hedef seçilmesi manidardır. Doğruları ifade etmekte ısrar ettiğimiz için bizleri karşılarına aldılar. Bu ülkeyi, bu milleti ve liderini savunuyoruz. Memleketin menfaatlerini dillendiriyoruz. Demek ki bu savunmalarımızdan rahatsız oluyorlar. Onun için saldırıda bulunuyorlar. Bu saldırılarla bizi yıldıramazlar" diye konuştu.  

Saldırının kim veya kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin olarak Sancak, şu ifadeleri kullandı: 

"Bunlar bir blok. Bu blokun içinde medyada köşe yazarından tutun da dağdaki teröristine kadar herkes var. Bu milletin birliğine kast edenlerin hepsi bu işin faili. Miting meydanlarında gazetelerimizi hedef gösterenler de işin içinde. Köşelerinde ve sosyal medyada bizi hedef gösterenler var. Ayrıca isimsiz mektuplarla tehdit edenler var. Var oğlu var. Ama bunların hepsi vız gelir tırıs gider. İt ürür kervan yürür. Bu millet büyük yürüyüşüne devam edecek, biz de onun bir parçası olarak yürüyüşün içinde yer alacağız." 

Albayrak: Terör örgütleri güç birliği yapmıştır

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ise kurumlarına ve yöneticilerine yönelik saldırıların devamının geleceğinin daha önceki tehdit dolu açıklamalarda ifade edildiğini söyledi.  

Gazetelerinin, HDP eş genel başkanlarının hedef göstermesi nedeniyle saldırıya uğradığını savunan Albayrak, "Daha önce gazetemize bombalı saldırı girişiminde bulunuldu. Ardından saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edilen MLKP'nin, 'Bu sefer kurtuldunuz, bir dahaki sefere kurtuluşunuz olmaz' ifadelerinin yer aldığı bildirileri görüldü. Bugünkü saldırının kim veya kimler tarafından yapıldığı henüz belli değil. Ancak PKK veya bir diğer örgüt fark etmez. Çünkü terör güç birliği yapmıştır" değerlendirmesinde bulundu. 

Star Medya Grubu'ndan açıklama

Star Medya Grubu, Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Gerçekleri açıklamaktan, Türkiye üzeninde oynanan gayri milli oyunları deşifre etmekten bir an bile geri durmayan Star Medyayı bomba ile suikast tertiplemekle susturmaya çalışan terör gruplarının bu çabalarının beyhude olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz" denildi.

Star Medya Grubundan yapılan açıklamada, kendilerine yönelik son dönemde sistemli bir şekilde yapılan hedef gösterme çabalarının bir kez daha meyvesini verdiği ifade edildi.

Bakanlar saldırıyı kınadı
Öte yandan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından saldırıyı kınadı. Çavuşoğlu mesajında, "Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a yapılan hain suikast girişimini lanetliyorum. Sancak ailesine ve Star Medya'ya geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi. 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da Twitter hesabından, Sancak'a yönelik saldırıyı kınadı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de Sancak'a yapılan saldırıyı kınayarak, "Kendilerine ve Star Medya Grubu'na geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden (BYEGM) yapılan açıklamada ise " Star Medya Grubu Başkanı Sayın Murat Sancak'ı hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyor,Star Medya Grubu çalışanlarına ve Sancak'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadesine yer verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada da Sancak'a yapılan silahlı saldırının Türkiye'de barışı bozma amacı taşıdığı belirtilerek, "Karanlık güçler yine iş başındadır. Bu terör eylemini kınıyor ve lanetliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ise yazılı açıklamasında, suikast girişiminin Türkiye'de kaos ve çatışmayı artırmaya yönelik olduğunu bildirdi.

İstanbul Medya Sanat Derneği de "Star Medya Grubu Başkanı Sayın Murat Sancak'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Allah, gerçeğin peşindeki meslektaşlarımızı korusun" ifadeleri kullanıldı.