Muhafazakar giyimde Türkiye ve Ortadoğu’daki tek ticari fuar olan Lifestyle Turkey 2018 Muhafazakar Giyim Fuarı, 15 - 17 Şubat tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde ulusal ve uluslararası pek çok misafiri ağırladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen fuara 30 ülkeden yaklaşık 5 bin mağaza ve butik katıldı. Türkiye’de kurulduğu günden bu yana sektöre yön veren Zühre de fuarda 2018 ilkbahar - yaz koleksiyonunu ile birbirinden şık ve kaliteli tasarımlarını ziyaretçilerle buluşturdu.

Globalde parlama

Kurulduğu günden bu yana sektörde büyüyerek faaliyetlerine devam eden Zühre’nin Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Yazıcıoğlu, “Zühre olarak 4 kıtada 24 ülkede 150 farklı satış noktası ile hizmet veriyoruz. Yeni koleksiyonlar ve kreasyonlar üzerine çalışarak dünyadaki pazar payımızı ve şube sayımızı artırarak büyümemizi sürdürüyoruz’’ dedi.

Muhafazakar giyimin nabzının tutulduğu Lifestyle Turkey’de yer almanın önemli olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, ‘‘Fuarda yurt dışından gelen 500’den fazla uluslararası alıcı ile buluşma imkanı yakaladık ve gelişmeler markamızı globalde de büyüme hedeflerine bir adım daha yaklaştırdı. Fuara katılırken yeni iş birlikleri gerçekleştirmeyi, ürünlerimizi ziyaretçilerle buluşturmayı ve ilkbahar-yaz koleksiyonumuzu tanıtmayı hedefledik. Gittikçe büyüyen muhafazakar giyim sektöründe, edinilen verilere göre 2017 yılında Müslüman ülkelerin 200 milyon dolar harcadığı saptandı. Buna karşılık harcama miktarının 2020 yılında 270 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Muhafazakar giyim sektöründe Türkiye ve Ortadoğu’nun bilinen markalarından Zühre’nin ise pazar payını büyüterek Türk markalarının, dünya sektöründe büyüme hedefine önemli katkılar sağlaması amaçlanıyor.

Zühre markasının yurt dışında da faaliyet alanlarını genişlettiklerini belirten Yazıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Endonezya, Irak, İran, Hollanda, Mısır, Lübnan, Almanya ve Ürdün başta olmak üzere birçok farklı ülkede ürünlerimiz tüketiciyle buluşuyor. Adını güzelliğin ve zarafetin simgesi Zühre yıldızından alan markamız, Türkiye ve dünya muhafazakar giyim sektöründe parlamaya devam edecek.”