İSTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Şevket Saraçoğlu, "Türkiye'deki altyapı projeleri, fabrikalar, konut ve ofis projelerinin yanı sıra her türlü toplu kullanım alanında bulunan dev iklimlendirme sistemlerinin otomasyonunda çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.
Şirket açıklamasına göre, Türkiye'de özellikle Marmaray projesi, Türksat 4A ve 4B uydularında kullanılan teknolojisi ile tanınan Mitsubishi Electric, iklimlendirme sektöründeki otomasyon çalışmalarını konu alan sektör buluşması etkinliğini Ankara'da düzenledi.

Mitsubishi Electric, "Türkiye'nin Geleceği İçin Çalışıyoruz" temalı etkinlikte kamu ve özel sektör temsilcileri, yatırımcılar, taahhüt firmaları, yüklenici firmalar, danışmanlar, üniversiteler, mimarlar, makine imalatçıları, mekanik proje firmaları, Bina Yönetim Sistemi (Building Management System-BMS) Entegratörleri ve İklimlendirme (Heating, Ventilating and Air Conditioning-HVAC) Sistem Entegratörleri ile biraraya geldi.

Etkinlikte konuşan Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Şevket Saraçoğlu, Mitsubishi Electric'in dünyada 120 binden fazla çalışanı ile 42 ülkede faaliyet gösterdiğini bildirdi. Şirketin, 94 yıllık tarihiyle hizmet verdiği tüm sektörlerde pazarın ve kullanıcıların gerçek ihtiyaçlarını analiz edip anlayarak kazandığı deneyimle sektörüne ileri teknoloji çözümler sunan bir marka haline geldiğini belirten Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Pek çok sektörde öncü ve yeşil bir şirket olan Mitsubishi Electric, yeniliklerle daha aydınlık bir gelecek oluşturmak ve daha sürdürülebilir bir dünya sağlamak için çalışıyor. Her zaman 'Daha İyisi İçin Değişim' misyonu ile hareket eden markamız, bugün bu özelliği sayesinde ürünlerinin teknolojisi, güvenilirliği ve kalitesinin yanında çevre duyarlılığı konusunda da fark sunuyor.

Mitsubishi Electric'in 100. yıl dönümü olan 2021 yılına denk gelen uzun dönemli çevresel yönetim vizyonu 'Çevre Vizyonu 2021' kapsamında ve Ekolojik Değişim felsefemiz doğrultusunda, çevresel duyarlılığı teşvik etmek, düşük karbon salınımı ve geri dönüşüm konularında bilinç artışına katkı sağlamak temel hedeflerimiz arasında yer alıyor."

 

-"Tüm sistem tek merkezden yönetilebiliyor"

 

Saraçoğlu, dünya çapındaki üreticilerin ileri otomasyon ekipmanları için 75 yılı aşkın süredir Mitsubishi Electric'e güvendiğini vurguladı. Mitsubishi Electric'in üst düzey otomasyon platformlarını kontrol edebilen modüler programlanabilir mantık devrelerinden (PLC), mikro-PLC, AC servoları ve inverter serilerine kadar tüm ürünleri ile üreticilerin saygısını kazandığını ve kazanmaya devam ettiğini dile getiren Saraçoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri, dünya genelindeki fabrikalarda çeşitli endüstrilerin hızlı entegrasyon, esneklik ve verimliliğin sağladığı katma değerden keyif almalarına, üretkenlik, kesinlik ve hepsinden önemlisi kalitede yeni seviyelere ulaşmalarına yardımcı oluyor.

Şirket olarak Türkiye'deki altyapı projeleri, fabrikalar, konut ve ofis projelerinin yanı sıra oteller, AVM'ler, otoparklar, tüneller, havuzlar gibi her türlü toplu kullanım alanında bulunan dev iklimlendirme sistemlerinin otomasyonunda çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz. Mitsubishi Electric olarak otomasyon çözümlerimiz ile iklimlendirme sisteminin her bir unsurunun birbiri ile haberleşebilmesini ve tüm sistemin tek bir merkezden kolayca yönetilebilmesini sağlıyoruz. Mitsubishi Electric'in iklimlendirme sektöründeki otomasyon gücünü, üstün teknolojisini ve kalitesini, uzun yıllara dayanan mühendislik tecrübemiz ile birleştirerek projelere özel çözümler sunabiliyoruz."

Saraçoğlu, Mitsubishi Electric otomasyon çözümlerinin işletmelerde ve projelerde ciddi oranda enerji tasarrufu sağladığını ve maliyetleri azalttığını ifade etti. Söz konusu çözüm ile ürün kullanımındaki karbondioksit salınımını ve üretimdeki total emisyonu azalttıklarını dile getiren Saraçoğlu, sağladıkları katma değer ile çevre dostu tesisler ve projeler için uygun ve iddialı bir çözüm ortağı olduklarını belirtti.

BMS ile alışveriş merkezleri, oteller, iş merkezleri gibi kompleks yapılarda ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma, jeneratör, hidrofor, su arıtma, otoparklarda karbondioksit gazı izleme ve egzoz kontrol sistemi gibi pek çok farklı mekanizmayı tek bir merkezden yönetebildiklerini anlatan Saraçoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sistem ayrıca kapalı devre televizyon (CCTV), kartlı geçiş, yangın algılama gibi diğer güvenlik sistemleri ile de entegre edilerek tek merkezden tüm binanın minimum personel ve maksimum verimlilikle kontrolünü sağlıyor. Mitsubishi Electric, dünyanın en geniş otomasyon çözüm ailelerinden birine sahip."