Fethiye Belediyespor Kulübü'nde yelken şubesinin bünyesinde optimist sınıfı yelkenli tekneler ile eğitim gören minik sporcular, hem yardımlaşmayı öğreniyor hem de öz güvenlerini artırıyor.
Yelken şubesinin yaz kurslarına katılan 20 minik sporcu, günlük 3 saatlik eğitimle denizcilik terimlerinin yanı sıra tekne ve rüzgarı kullanmayı öğreniyor.

Optimist sınıfı yelkenli tekneler ile eğitime başlayan 7 yaşındaki sporcular, teknelerini denize indirirken hem yardımlaşmayı öğreniyor, eğitim aldıktan sonra ise denizde öz güvenlerini artırıyorlar.

Fethiye Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Tarakçı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yelkenin diğer sporlardan çok daha farklı olduğunu söyledi.

Yelken sporunun çocukların gelişimine büyük katkı sunduğunu belirten Tarakçı, yelkende tüm sporcuların birbirine muhtaç olduğunu, yardımlaşmadan bu sporu yapmanın çok zor olduğunu kaydetti.

Optimist teknesini teslim ettikleri çocuğun tek başına denize açıldığında öz güveninin arttığına işaret eden Tarakçı, şöyle konuştu:

"Yelkeni diğer sporlardan ayıran temel özellik, çocukların öz güvenli yetişmesi. Yapılan araştırmalarda, yelken sporunu yapan insanların iş hayatına atıldıklarında çok başarılı oldukları gözlemlenmiştir. Bu çocuklar günün büyük bölümünü burada geçirdikleri için kötü alışkanlıklardan da uzak duruyorlar. Kulübe aileleri ile gelen sporcular buradan ayrılmak istemiyor."

Tarakçı, kulüpte yetişen ve spora devam etmek isteyen sporcuları A takıma göndereceklerini, sporcuların 11 aylık eğitimin ardından da müsabakalara katılabileceğini ifade etti.

 - "İyi sporcular yetiştiriyoruz"

 Fethiye Belediyespor Antrenörü Ali Osman Ayan ise yelken sporunda 3 günlük teorik eğitimin ardından denizde pratik eğitime geçtiklerini belirtti.

Dört haftalık eğitim alan bir sporcunun bir üst periyoda geçtiğini anlatan Ayan, "Bu aşamadan sonra sporcu olabilecek çocuğu altyapıya alıyoruz. Anrenmanlarla bir üst takıma geçirmeye çalışıyoruz. Geçen yıldan itibaren yeni bir başlangıç yaptık. Temel eğitimleri de arttırarak iyi sporcular yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Ali Osman Ayan, kulüplerinde eğitim gören sporcularının, bu yıl Okullararası İl Birinciliği'nde birincilik, Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda ise üçüncülük aldığını sözlerine ekledi.