Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, Hükümetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi, Cumhuriyet'imizin 100. yıl dönümüne hasrettiğimiz 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 81 il ve dış temsilciliklerde okunacak mesajı yayımlandı.

Erdoğan, "Bugün, Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ilan ettiğimiz, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümüdür." diye başladığı mesajında, esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk milletinin, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırdığını belirtti.

Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923'te, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi ve ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"15 Temmuz milletin devletiyle ne kadar bütünleştiğini teyit etmiştir"
"Cumhuriyet'imizi, 2 bin 200 yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının, o günün zor şartlarında elde edilmiş bir kazanımı olarak görüyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde, bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış bir devlettir. Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla Türkiye, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürüyor."

En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananların, milletin devletiyle ne kadar bütünleştiğini, tartışmasız şekilde bir kez daha teyit ettiğini belirten Erdoğan, "Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da İstiklal Harbi'ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, Hükümetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi, Cumhuriyet'imizin 100. yıl dönümüne hasrettiğimiz 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir. Bu büyük devletin ve bu kahraman milletin Cumhurbaşkanı olmaktan şeref duyuyorum." ifadelerini kullandı.

"Türkiye, 15 Temmuz sabahına kıyasla daha güçlü"
Dünyanın neresinde olursa olsun, tüm vatandaşların ve Türkiye'nin dostlarının da milletin 15 Temmuz'da yazdığı destandan gurur duyduklarına inandığını belirten Erdoğan, hem bir darbe girişimi hem bir terör saldırısı hem de bir işgal teşebbüsü olan böyle büyük bir badirenin atlatılmasının ardından Cumhuriyet'in 93. yıl dönümüne ulaşıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şundan tüm vatandaşlarımız, tüm dostlarımız emin olsunlar, bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahına kıyasla, daha güçlü, daha dirayetli, daha kararlı bir ülkedir. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır. Terör örgütleri de, onları kullananlar da, hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye'de ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum. Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yad ediyor, bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ecdadımızın emanetine sahip çıkan kahraman milletimize ve bize dualarıyla destek olan tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun."