Türkiye’nin önde gelen köklü kurumsal ve ticari yazılım şirketlerinden Mikro Yazılım, Doğuş Üniversitesi ile eğitim alanında önemli bir işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Doğuş Üniversitesi ile ortak bilimsel çalışmalar yapmak, meslek içi eğitimlerdeki güç ve birikimlerini birleştirmek ve sonuçlarını paylaşmak yer alıyor. Doğuş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Ahmet Alkan Çelik ile Mikro Yazılım Genel Müdürü Alpaslan Tomuş’un imzaladıkları işbirliği protokolü, üniversitede ilgili bölüm ve derslerde, öğrencilerin pratik uygulamaları yapabilmesi için “Mikro Yazılım” programları kullanılmasını içeriyor. Türkiye’nin yenilikçi ve önde gelen üniversitelerinden Doğuş Üniversitesi’nde Mikro Yazılım tarafından "eğiticinin eğitimi" ve "yerinde eğitim" programları düzenlenecek. 2018-2019 eğitim yılı sonunda başarılı öğrenciler Mikro Yazılım resmi sertifikası almaya hak kazanarak, kariyer hedeflerine katkı sağlayabilecekler.

Mikro Yazılım Genel Müdürü Alpaslan Tomuş; konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Teknoloji ve Yazılım sektörleri Türkiye ekonomisinin gelişmesinde ve kalkınmasında giderek artan önemli bir rol üstlenmektedir. Bu kapsamda, yazılım sektörünün yenilikçi ve öncü firmalarından biri olarak yetişmiş insan kaynağının öneminin farkındayız. Mikro Yazılım, yazılım sektöründe yetişmiş ve donanımlı insan kaynağı yaratmak amacıyla her türlü eğitim faaliyetine destek vermeye devam edecektir.”

Mikro Yazılım; daha önce; İstanbul Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve son olarak İstinye Üniversitesi ile de eğitim alanında işbirliği yapmıştı.