Vakıf açıklamasına göre, özel gereksinimli çocukları sosyal hayata kazandırmak ve hayatlarında fark yaratmak amacıyla yola çıkan okulda, Cerebral Palsyli çocuklara, hafif, orta ve ağır düzey zihinsel engelli tanısı olan çocuklara ve birden fazla engeli olan çocuklara anaokulu ve ilkokul düzeyinde eğitim veriliyor.
Metin Sabancı Okulları'nda eğitimler altışar kişilik sınıflarda, sınıf öğretmeni, yardımcı öğretmen ve bakıcı personel desteğiyle sürdürülüyor. Özel gereksinimli çocuklar için uygulanan müfredatın yanı sıra müzik ve resim atölyesi gibi sanatsal faaliyetlerle konuşma terapisi ve duyu bütünleme eğitimleri de veriliyor. Eğitim programı kapsamında fizyoterapi çalışmaları da yapılırken, programlar ailelerle tespit edilerek dönem boyunca öğrenci, öğretmen ve aile işbirliğiyle yürütülüyor.

Eğitimin teknolojiyle desteklendiği Metin Sabancı Okulları'nda, özel eğitim ve fizyoterapi çalışmaları tablet uygulamaları eşliğinde yapılıyor. Tablet uygulamaları, çocukların dikkat sürelerini artmasına, öğrenme ve hareketlilik kazanmalarına destek oluyor.

Başvuru için www.metinsabanciokulu.k12.tr adresinden form doldurulabiliyor.