MERSİN (AA) - Spor Toto Süper Lig ekibi Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Ümit Özat, "Biz düşmemek için elimizden gelen her türlü mücadeleyi, oyuncularımızla, teknik heyetimizle, yöneticilerimizle, taraftarlarımızla vereceğiz. Kolay bir durumda olmadığımızı biliyoruz ama inancımızı bir gün bile kaybetmedik" dedi. 

Özat, takımın genç oyuncularından Mehmet Taş ile Mersin Büyükşehir Belediyesince Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "Sporun Mutfağındakiler" paneline katıldı.

Konuşmasında Mersin İdmanyurdu'na kimsenin referansıyla gelmediğini belirten Özat, terzi bir babanın çocuğu olduğunu, geldiği noktaya "tırnaklarıyla kazıyarak" ulaştığını söyledi.

Ümit Özat, takıma başarı koşuluyla geldiğini ifade ederek, "Mersin İdmanyurdu teklifi bana geldiğinde benim para almamın bir şeyi değiştirmeyeceğini, paraya ihtiyacı olanın sahaya çıkan oyuncular olduğunu, biz de ligde kalacak olursak ona göre bir madde koyabileceğimizi söyledik" diye konuştu.

Türkiye'deki spor kulüplerinin çoğunun maddi nedenlerden dolayı sıkıntılar yaşadığını anlatan Özat, taraftarların takımlarına küsmemesi gerektiğini vurguladı.

Özat, takımın ligdeki durumunu da değerlendirerek, şöyle konuştu:

"Mersin İdmanyurdu, Allah korusun düşerse bile ilk defa düşmeyecek. Önemli olan tekrar kalkmasını bilmek. Biz düşmemek için elimizden gelen her türlü mücadeleyi, oyuncularımızla, teknik heyetimizle, yöneticilerimizle, taraftarlarımızla vereceğiz. Kolay bir durumda olmadığımızı biliyoruz ama inancımızı bir gün bile kaybetmedik. Ancak sizin gibi gençlerin desteklerine ihtiyacımız olduğu bir gerçek. 3 liraya biletin olduğu bir yerde stadın dolmaması bizi üzüyor."

Oyuncu Mehmet Taş ise zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Ümit hocamızla beraber lige iyi başladık. İyi oynadığımız bazı maçları kaybettik ama hiçbir zaman düşeceğimize inanmadık. Bu ligde kalıcı olacağımızı biliyoruz. Ümit hocamız da sürekli bunu bize söylüyor. Ligin sonuna kadar bunu devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.