MERSİN (AA) - Mersin'de zabıta ve trafik polisi ekiplerince vatandaşların şikayetleri üzerine düzenlenen operasyonda, katı atık toplayıcılarının kullandığı motosiklet ve bisikletlerin çoğunun çalıntı olduğu belirlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan özel ekip, kent genelinde sayıları giderek artan ve zaman zaman trafikte tehlike oluşturan katı atık toplayıcılarına yönelik çalışma başlattı.

Trafik polislerinin de destek verdiği 3 haftalık çalışmada, katı atık toplayıcılarının, yanına veya arkasına geniş ve yüksek sepetler ekledikleri 190 motosiklet ve bisiklet ele geçirildi.

Çalışmada, belediyeye ait kaynak ekipleri, motosiklet ve bisikletleri bağlı oldukları sepetlerden ayırırken, emniyet görevlileri de araçların sorgulamasını yaptı.

Sorgulamalarda, araçların büyük bölümünün trafiğe çıkmasının sakıncalı olduğu belirlenirken, çoğunun da çalıntı kaydı bulunduğu tespit edildi.

Çekme belgeli hurdaya ayrılmış motosikletlerin yeniden dizayn edilerek katı atık toplama araçlarına çevrildiği belirlenen operasyonda, araçlar çekicilerle emniyet otoparkına götürüldü. Çalıntı olduğu belirlenen araçların sürücüleri ise Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

Öte yandan, ehliyetsiz sürücülere de trafik polisleri tarafından bin 698 lira para cezası kesilirken, araçlar da trafikten men edildi.

Araçlarla el konulan kağıt ve benzeri atıklar ise geri dönüşüm aktarma istasyonlarına götürüldü.