MERSİN (AA) - TFF 1. Lig'de maddi ve sportif açıdan zor günler geçiren Mersin İdmanyurdu'nun taraftarları, kulübe destek olmadıklarını düşündükleri kurum, kuruluş ve iş adamlarını yaptıkları eylemle protesto etti. 

Cumhuriyet Alanı'nda bir araya gelen kırmızı-lacivertli taraftarlar, "Ya var olacağız, ya yok olacağız, göz göre göre sessiz kalmayın" yazılı pankartı taşıyarak, Mersin Büyükşehir Belediye binası önüne kadar yürüdüler.

Genç Mersin İdmanyurdu Taraftarlar Derneği İkinci Başkanı Hazar Yusuf Göker, açıklamasında, zor günler geçiren takımlarına omuz omuza vererek sahip çıkacaklarını söyledi.

Kent dinamiklerinin üzerilerine düşen görevi yapmalarını istediklerini söyleyen Göker, "Başka Mersin İdmanyurdu yok. Başka yerlere destek verileceğine, Mersin İdmanyurdu gibi büyük bir markaya destek verilsin. Kentimizin önde gelenleriyle beraber buna önderlik yapacağız." dedi.

Göker, kentteki büyük firmaların da takıma destek vermesini isteyerek, şöyle konuştu:

"Zor bir süreçten geçiyoruz. Takımımız ciddi anlamda bir borç içerisinde. Sadece bir, iki adamın yöneteceği süreç değil bu. Burası 2 milyon nüfuslu bir şehir. Burada herkes elini taşın altına koymalı. Süper Lig'de olduğumuz dönemde futbolcuların yanında mankenlik yaparak, fotoğraf çekilen yöneticilerimize sesleniyorum, neredesiniz? Mersin İdmanyurdu zordayken mi kaçıyorsunuz? Ama biz buradayız. Bu işe sahip çıkanlar burada. Allah'ın izniyle bu işin altından da kalkacağız." 

Kulüp başkanı Hüseyin Çalışkan, teknik direktör Levent Arıkdoğan ve bazı futbolcuların da katılarak destek verdiği eylemde taraftarlar, marşlar eşliğinde protestosunu sürdürdü.

Taraftarlarla görüşmek üzere Büyükşehir Belediyesinden çıkan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, belediyenin, sadece kanunlar çerçevesinde Mersin ekibine destek verebildiğini kaydetti.

İmkanlar doğrultusunda ellerinden gelen yardımı yaptıklarını söyleyen Tufan, şunları söyledi:

"Mersin Büyükşehir Belediyesi en azından tesislerini açtı. Parasal manada yasal yollardan yardım etmemiz mümkün değil. Başkanımız Burhanettin Kocamaz defalarca Ankara'da, değişik platformlarda konuyu gündeme getirdi. Belediyelerin, resmi yollarla kulüplere yardım etme imkanı verilmesini dile getirdi ama böyle bir imkan olmadığı için bu yardımı yapamıyoruz. Geriye sağdan, soldan yardım toplamak kalıyor ki bu da her zaman iyi netice vermeyebiliyor."

Teknik direktör Levent Arıkdoğan ise taraftarların yıllardır takımın menfaati için çaba harcadığını ifade ederek, "Takıma destek için tüm takım ve taraftar birleştik. Mersin İdmanyurdu'na sahip çıkılması açısından herkesten ricada bulunuyoruz." diye konuştu.

Taraftarlar, daha sonra Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) önüne yürüyerek, kulübe destek vermediğini iddia ettikleri MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ve oda üyelerini protesto etti. 

 TFF 1. Lig'de geride kalan 2 haftada puan çıkaramayan Mersin İdmanyurdu, son sırada yer alıyor.