Formula 1’de 2016 sezonunun 13. yarışı Belçika Grand Prix’i heyecanı bugün başladı. Toplamda 44 turdan oluşan 308.052 km’lik yarışta, Mercedes AMG Petronas takımı geçen sene olduğu gibi duble yapmanın peşinde. Spa-Francorchamps Pisti’nde 2015 yılında zirveye çıkan Lewis Hamilton, bir kez daha damalı bayrağın altından geçen ilk pilot olup 2014’te olduğu gibi bir kez daha kazanma serisini 5 yarışa çıkarmak istiyor. Nico Rosberg ise Belçika’da ilk kez podyumun en üst basamağına çıkmak niyetinde.

Üst üste 4 yarış kazanan Hamilton, Belçika’daki yarış öncesinde 217 puanla pilotlar sıralamasında liderliği elinde tutuyor. Takım arkadaşı Rosberg ise 198 puanla ikinci sırada. Mercedes AMG Petronas, 415 puanla markalar sıralamasının zirvesinde yer alıyor.

Macaristan’da rahat bir şekilde yarışı kazanan Lewis Hamilton “Sezon çok hızlı geçiyor. Sanki daha birkaç ay önce bahar testleri için Barcelona’daydık. Şimdi ise yaz arasını bitirdik. Sezonun ilk yarısına baktığımızda yarışların yarısını kazandım. Tabii ki önümüzdeki dönemde daha büyük iniş çıkışlar olabilir ama şimdiye kadar benim ve takımımın ortaya koyduğu performans, kendimize büyük bir güven duymamızı sağlıyor. Tatilde geçirdiğimiz birkaç haftada kendimi dinlenmiş, enerjimi geri toplamış ve hazır hissediyorum. Umarım herkes de iyi dinlenmiştir çünkü mücadele yeniden başlıyor. Spa, her pilotun keyif aldığı harika bir pist. Buraya sürücüler klasmanın zirvesinde gelmek çok iyi ve umarım bu hafta sonu da güzel bir yarış çıkarırım. Britanya sporu için gurur dolu haftalar yaşandı. Önce Olimpiyat Oyunları ardından Cal Crutchlow’un 30 yılı aşkın bir aradan sonra Moto GP’de kazanan ilk Britanyalı sürücü olması gibi. Ben de bayrağı yine zirvede tutmak için elimden geleni yapacağım. Britanyalı taraftarların büyük desteğiyle bunu başaracağım” dedi.

Son olarak Avrupa Grand Prix’inde kazanan Nico Rosberg ise “Ailemle geçirdiğim birkaç haftalık tatil rahatlamamı ve pilleri yeniden doldurmamı sağladı. Ama şimdi işimin başına dönme zamanı. Artık yeni bir sayfa açıyorum. Sezonun geride kalan kısmında ne olduysa geçmişte kaldı. Yeniden direksiyonumun başına geçmek için sabırsızlanıyorum. Belçika, böyle bir aradan sonra yeniden başlamak için çok iyi bir yer. Harika bir pist, öngörülemez hava şartları ve birçok mücadele unsuru bizi bekliyor. Diğer pilotlara da sorduğunuzda bu pisti ne kadar çok sevdiklerini anlatacaklardır. Geriye baktığımızda bu pistte güzel hikayeler de var. Kemmel düzlüğünde Mika Hakkinen’in Michael Schumacher’e karşı yaptığı atak, belki de buna en güzel örnek. Bu tür anılar pisti daha özel kılıyor ve ben de adımı bu pistte kazananlar arasına yazdırmak istiyorum. Kendimi kuvvetli hissediyorum, aracımın da pistin en iyisi olduğunu biliyorum. Bakalım yarış nasıl olacak” diye konuştu.

Belçika Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;


27 Ağustos 2016 Cumartesi;
* 12:00- 13:00       3. Antrenman Turu
* 15:00- 16:00        Sıralama Turları

28 Ağustos 2016 Pazar;
* 15:00                   Belçika Grand Prix