Ünlü yönetmen Gani Müjde’nin, MS’lilerin öykülerinden aldığı ilhamla senaryosunu yazdığı ve yönettiği ‘Melek ile Serhat’ dizisinin özel gösterimi, Kanyon Cinemaximum’da yapıldı. Başrol oyuncuları ile ünlü isimleri bir araya getiren özel gösterimde, sağlık iletişiminde bir ilke imza atan ‘Melek ile Serhat’ dizisi izleyiciden tam not aldı. Beş bölüm halinde hazırlanan dizi Haziran ayında startv.com.tr ve yolarkadasimsin.com dijital platformlarında izleyiciyle buluşacak. 
Türkiye’de yaklaşık 40 bin kişiyi ve yakın çevrelerini etkileyen MS hastalığı hakkında farkındalık yaratmak ve MS’lilere sosyal yaşamda destek vermek üzere çekilen ‘Melek ile Serhat’, hastalıkla ilgili toplumda bilinen yanlışlara dikkat çekerek doğru bilgileri Gani Müjde’nin mizahi diliyle aktarıyor. MS hastalığını bir aşk hikayesi çerçevesinde anlatan ‘Melek ile Serhat’ senaryosunun bütününde bir hastalığa dikkat çeken Türkiye’deki ilk dizi olma özelliğini taşıyor.  
Özel gösterime ev sahipliği yapan ve tiyatro sanatçısı kimliğiyle dizide de rol alan Türkiye MS Derneği Başkanı Ayşen İnci, MS’in toplumda az bilinen ve genellikle yanlış anlaşılan bir hastalık olduğuna dikkat çekti. İnci yaptığı konuşmada; “Türkiye MS Derneği olarak bu yanlış algıyı düzeltmek ve hastalığın geniş kitlelerce doğru bilinmesini sağlamak en önemli amaçlarımızdan biri. Toplumsal önyargıların azaltılması MS’lilerin yaşamını kolaylaştırabiliyor. Bu nedenle MS’lilere yol arkadaşı olup onları daha iyi anlayabilir ve onların yaşamlarını kolaylaştırabiliriz. İşte bu sebeple, toplumda MS hastalığı farkındalığını artırmak için yola çıktık ve daha geniş kitlelere ulaşmak için bu dizi projesini gerçekleştirdik” dedi.
Senaryosunu da yazarak diziyi yöneten Gani Müjde ise özel gösterimde yaptığı konuşmada alanında bir ilk olan bu projede yer aldığı için yaşadığı duyguları paylaştı;
“‘Melek ile Serhat’a başlarken ben de MS hakkında çok fazla bilgiye sahip değildim. Bu proje ile MS’in ülkemizde hasta yakınları ile birlikte yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren bir konu olduğunun farkına vardım. Hem hastaların, hem de yakınlarının MS’in toplum tarafından daha iyi anlaşılmasına ihtiyacı var. ‘Melek ile Serhat’ın bu önemli ihtiyaca cevap verdiğini düşünüyorum. Bu dizi, bugüne kadar yapılmış olan projelerden farklı ve bir ilk olma özelliğini taşıyor. ‘Melek ile Serhat’a kadar ülkemizde bir hastalık hakkında farkındalık yaratmak için hazırlanmış bu çapta bir dizi projesi yoktu. Bu ilke imza attığım için gururluyum. Ve umarım açılan bu yolda,

‘Melek ile Serhat’ sonrasında bu gibi projeleri daha sık görürüz.”
Dizinin başrol oyuncuları Aslı Tandoğan ve Engin Hepileri ise bu sosyal sorumluluk projesinde yer alarak MS’lilere destek oldukları için mutlu olduklarını paylaştılar. 
Dizide Ferdi Alver, Aybike Turan, Özlem Çakar, Buğra Özmüldür, Merve Polat, Ömer Köse ve Alişan Özkan da oyunculuklarıyla farklı karakterlere hayat veriyor. ‘Melek ile Serhat’a konuk oyuncu olarak destek veren ünlü isimler arasında ise Emre Kınay, Önder Açıkbaş, Serap Matyaş, Ömer Duran ve Yasemin Hadivent yer alıyor.

Birbirinin hastalıklarından habersiz iki MS’li gencin romantik hikâyesi
Proje fikri ve tasarımını Tazefikir’in gerçekleştirdiği ‘Melek ile Serhat’ dizisinde, MS hastalığı tesadüflerle gelişen esprili bir aşk hikâyesi çerçevesinde anlatılıyor. Her ikisi de MS hastası olan iki gencin aşklarının odağında geçen ve MS’li olmanın hayattan kopmak anlamına gelmediğine dikkat çekilen dizinin ana hedefi, MS hakkındaki yanlış algıyı değiştirmek ve MS’in daha iyi anlaşılmasını sağlamak. Dizide, MS’in kişiden kişiye farklılık gösterdiği belirtilerek toplumun MS’lilere önyargıyla yaklaşmamasının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, yakın takip, pozitif yaklaşım, ve yaşam tarzı değişikliğinin hastalığın seyri açısından büyük önem taşıdığı vurgulanıyor. 
Dizinin her bölümünün arkasından, o bölümde işlenen temayla ilgili  MS uzmanları ve MS’le yaşayanların katıldığı bölüm arkası çekimleri hazırlandı. Yalnızca  www.yolarkadasimsin.com websitesinde yayınlanacak olan ve MS’in detayları ile tartışıldığı bu bölümlerde; aile kurma, iş yaşamı, MS’e uygun beslenme tarzı ve egzersizle ilgili bilgiler paylaşılıyor.