İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig takımlarından Medipol Başakşehir, Adana Demirspor'un Ganalı oyuncusu orta saha oyuncusu Joseph Attamah ve Avusturya 1. Lig takımı St. Pölten'in Senegalli kanat oyuncusu Cheikhou Dieng ile resmi sözleşme imzaladı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda düzenlenen ve İstanbul Başakşehir Kulübü Asbaşkanları Mustafa Saral ve Mesut Altan'ın da katıldığı imza töreninde, 22 yaşındaki Attamah 4, 23 yaşındaki Dieng 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

Basın toplantısında konuşan Mesut Saral, iki senedir başarılarını perçinleyerek devam ettirdiklerini belirtti ve takımı gençleştirme adına bu transferlere imza attırdıklarını söyledi. İki oyuncuyu da Abdullah Avcı'nın özellikle istediğini belirten Saral, bu imzalarla birlikte transferi büyük ölçüde tamamladıklarını dile getirdi. 





- Attamah: "Buraya gelmem benim için büyük bir olaydı"



Başakşehir'e geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Ganalı oyuncu Attamah, "Buraya gelmek benim için büyük bir olaydı. Başakşehir kalitesini ispatlamış bir takım. Ben de bundan sonraki süreçte takımın üst sıralarda yer alması için elimden geleni yapacağım." dedi. 

Dieng de Başakşehir'e imza attığı için mutlu olduğunu belirtip, "Buranın bir aile ortamında olduğunu ilk günden itibaren gördüm. Buraya gelişim kariyerim için büyük bir adım. Bugüne kadar çok çalıştım, bundan sonra daha da çok çalışmam gerektiğini biliyorum. İnşallah bu sezon şampiyonluğu yaşarız." dedi. 

Gana doğumlu olan Attamah, son iki sezonda PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor forması giydi. İki sezonda toplam 5 gol attı. Attamah, Türkiye'de düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda 3. olan Gana Milli Takımı'nın da formasını giymişti.

Dört sezon Norveç ekibi Sandefjord formasını giyen Dieng, geçtiğimiz sezon Avusturya 1. Lig ekibi St. Pölten'de top oynadı.  

Medipol Başakşehir, bu sezon Altınordu'dan Cengiz Ünder ve Çaykur Rizespor'dan Eren Albayrak'ı da kadrosuna katmıştı.