MUĞLA (AA) - Marmaris'te saatteki hızı kıyıda 56, denizde  70 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. 

İlçede gece saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar sabah saatlerinde etkisini giderek arttırdı. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kıyı kesimlerinde hızı saatte 56 kilometre olarak ölçülen rüzgar, denizde 70 kilometreyi buldu. Denizde dalga boyunun ise 2 ila 3 metre arasında değiştiği belirtildi. 

Fırtına ve dalgalar ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde rıhtıma çarpan dalgalar yürüyüş yoluna taştı. Dalgalar, kıyıdaki bazı iş yerlerine kadar ulaştı.

Bazı tekneler daha korunaklı yerlere çekilirken, limanda bulunan teknelerin halatlarını sıklaştırmaya çalışan denizciler, fırtına ve dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazıları birbirine çarpan tekneler hasar gördü. 

- ABD bayraklı tekne batma tehlikesi geçirdi

İlçede iki gün önce etkili olan fırtınada karaya oturan ve motorunun bozulduğu öğrenilen ABD bayraklı 10 metre uzunluğundaki "Cuohatauri" isimli tekne de bu kez yat limanında batma tehlikesi geçirdi.

Halatlarının kopması nedeniyle yan dönen tekne, dalgalardan savrularak defalarca rıhtıma çarptı. Vatandaşlar teknenin batmasını önlemeye çalıştı. Teknenin yan kısımlarında çarpmaların etkisiyle hasar oluştuğu görüldü. 

Fırtına Atatürk Caddesi'nin sahil kısmında bulunan bazı büfelerde de hasara yol açtı.

Bu arada, fırtınayı fırsat olarak gören bazı kişiler ise rüzgar sörfü yapmak için Marmaris Halk Plajı'na geldi. Dalgaların üzerinde sörf yapan adrenalin tutkunlarının oldukça eğlendiği görüldü. 

Öte yandan meteoroloji yetkilileri, Marmaris'te öğleden sonra etkili yağış beklendiğini duyurdu.