Yunusemre ilçesinde ölü halde bulunan çok sayıda kedi ve köpeğe zehirli et verildiği iddiası üzerine inceleme başlatıldı.
Mahalle sakinlerinin 50'ye yakın kedi ve köpeğin öldürüldüğü ihbarı üzerine Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay, olay yerlerinde incelemelerde bulundu.

Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hafsa Sultan Mahallesi, Mehmet Akif Caddesi ile Güzelyurt Mahallesi’nde çok sayıda ölü hayvan bulunduğu ihbarı aldıklarını söyledi.

İncelemede ölen hayvanların ağızlarında salya görüldüğünü belirten Altay, "Bu, zehirlenme belirtisi olduğunu gösteriyor. Ölen köpekler çok sağlıklı. En azından görüntüleri oldukça sağlıklı. Bu, ölümlerin doğal olmadığı kesin gibi görünüyor" diye konuştu.

Altay, ilçe sınırlarında yaşanan vakalar nedeniyle üzgün olduklarını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an hayvanlarla ilgili belediyemizde çalışma yapan birimimiz yok ama tabii ki ilçe sınırlarımız içinde böyle ölümlerin yaşanmış olması hepimiz açısından düşündürücü. Böyle bir manzarayla karşılaşmayı hiç istemezdim. Hakikaten çok üzücü. Takip ediyoruz ama şu an elimizden hiçbir şey gelmiyor. Bu olayın kim tarafından ve neden yapıldığı araştırılacaktır. Biz de vatandaşlarımızın bir daha böylesi bir manzarayla karşılaşmalarını engellemek adına elimizden geleni yapacağız."

Altay, belediyenin zehirleme olayıyla bağlantısı olmadığına dikkati çekerek, kesinlikle bu ihtimali reddettiğini vurguladı.

Konunun Yunusemre Belediyesiyle hiçbir ilgisi olmadığını savunan Altay, "Hayvanlarla ilgili şu an yapılaşmış veya görevlendirdiğimiz bir kişi bile yok. Bu ihtimali kabul etmiyoruz. Zaten yasada barınakların yapılması Büyükşehir Belediyesiyle alakalı. Bir mahkeme kararı var ve bu mahkeme kararına göre hayvanların toplatılması ilçe belediyeleri sorumluluğunda ama bu konuda çalışma başlatmadık" değerlendirmesinde bulundu.

- Vatandaşlar bakıyordu

Sokak köpeklerini 10 yıldır gönüllü besleyen Cemile Öztürk, öldürülen köpekleri iyi tanıdıklarını, çoğunun kısırlaştırılmış ve kulaklarında küpe olduğunu söyledi.

Hayvanların bakımlarıyla vatandaşların ilgilendiğini aktaran Öztürk, "Ne oldu da zehirlendiler bilmiyoruz. Sabah zehirlendiklerini öğrenerek uyandık. Biri yavru olmak üzere Hafsa Sultan'da 5, Mehmet Akif Caddesi'nde de 3 zehirlenmiş köpek bulundu. Güzelyurt Mahallesi'nde ise onlarca kedi ve köpeğin öldürüldüğü duyumunu aldık. Zehirli etlerden yiyen hayvanların hepsi hayatını kaybetmiş" diye konuştu.

Bazı vatandaşlar ise köpeklerin ölüm anına tanık olduklarını ifade ederek, uzun süre can çekişerek telef olduklarını anlattı.

Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için bazı numuneler aldıklarını belirten Manisa Hayvan Hakları Derneği üyeleri de ölen hayvanların arasında kedi ve köpek yavrularının da bulunduğunu kaydetti.