Orta Akdeniz’deki ada devleti Malta Cumhuriyeti, bağımsızlığının 52. yıldönümünü kutladı.  Malta’nın İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina’nin ev sahipliğinde, Conrad otelinde bir resepsiyon verildi. Resepsiyona  çok sayıda davetli katıldı.  Malta Cumhuriyeti 52. bağımsızlık resepsiyonunun organizasyonunu ve sponsorluğunu Malta merkezli uluslararası danışmanlık şirketi GICGMALTA yaptı. Başkonsolos Aquilina, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Malta’nın binlerce yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan önemli bir ülke olduğuna dikkat çekti.  Başkonosolos Aquilina,  1964 yılında bağımsızlığına kavuşan Malta’da, 1974 yılında Cumhuriyet ilan edildiğinin altını çizerek,  Malta Cumhuriyeti’nin  bağımsızlığının 52. Yıldönümü sevincini Türk dostlarıyla paylaşmaktan onur duyduğunu sözlerine ekledi.  Aquilina,  Malta’nın, Türkiye ile ilişkilerine de dikkat çekti ve “İki ülkenin dostluğuna büyük  önem veriyoruz” dedi.  Malta Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina,  Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nın Ocak 2017’de Malta’ya geçeceğini de hatırlatarak, bu dönemde Türkiye ile olan ilişkileri daha da geliştireceklerini söyledi.


Malta Cumhuriyeti Milli Günü Resepsiyonu’na, Ekovitrin Genel Yayın Yönetmeni Bilal Koçak da katıldı. Bilal Koçak, Malta İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina ve uluslararası danışmanlık firması GICGMALTA’nın Türkiye Temsilcisi Mehmet Derya Adıgüzel birlikte.





MALTA CUMHURİYETİ HAKKINDA
Malta Cumhuriyeti, Orta Akdeniz'de yer alan, Sicilya'nın güneyindeki adalar devleti.  Malta takımadaları 3 büyük, 2 küçük adadan oluşuyor. Büyükleri: Malta, Gozo ve Comino. Takımadalar arasında en büyüğü olan Malta 237 km², Gozo 68 km² ve Comino 2 km² yüzölçümüne sahip. İngiliz egemenliği altındaki Malta, 1964'te bağımsızlığını kazandı. 1965'te de Avrupa Konseyi'ne üye oldu. 1974'te İngiltere adına bir vali tarafından yönetilen Malta'da cumhuriyet ilan edildi ve devlet başkanlığına Antony Joseph Mamo seçildi. Malta Cumhuriyeti, 1 Mayıs 2004'te Avrupa Birliği'ne üye, 1 Ocak 2008'den itibaren de Avro Alanı'na dahil oldu.  Malta, Ocak 2017’da Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı görevini 6 aylığına üstlenecek. Malta'da hiç dağ ya da akarsu bulunmuyor.  Adanın karakteristik özelliğini teraslanmış alanları ve bir dizi alçak tepeleri teşkil ediyor. 137 kilometre uzunluğundaki kıyılarında ise güzel kumsallara sahip pek çok koyları ve limanları bulunuyor. Malta, ekonomi olarak sıkıntı çekmeyen bir ülke. Ülkede evsiz bulunmuyor. Nüfusun yoğun olmaması sebebiyle halkın refah düzeyi normal. Ülkenin gelirlerinin yaklaşık %97 sini turizm oluşturuyor. Özellikle dil okullarının bunda etkisi var. Ülkede 50 den fazla dil okulu bulunuyor. Malta’nın GSYH’sı 10 milyar USD civarında. Kişi başına düşen milli gelir ise yaklaşık 24 bin USD. Malta’nın başkenti Valletta, resmi dili Maltaca ve İngilizce. Yüzölçümü 316 kilometre kare. Nüfusu ise 415 bin civarında. Parlamenter demokratik sistemle yönetilen Malta’da Cumhurbaşkanlığı görevini Marie Louise Coleiro Preca,  Başbakanlık görevini ise Joseph Muscat sürdürüyor. 


GICG GRUBU HAKKINDA
GICG Grubu, Malta Devleti'nin yetkilendirdigi uluslararasi bir danışmanlık grubu olup Avrupa Birliği ve Malta'da Vatandaşlık, Oturma İzni Programları ve İş Geliştirme konularında butik şekilde seçkin müşterilere hizmet vermektedir. Gurubun bünyesinde tümü deneyimli danışmanlardan oluşan Vatandaşlık, Oturma izni, Hukuk, Vergi ve Kurumsal İş Geliştirme departmanları da bulunmaktadır.
Merkezi Malta'da bulunan GICG'nin, Türkiye, Mısır ve Hong Kong'da ofisleri bulunmaktadır. GICG Türkiye'ye [email protected] email adresi veya 02164072828 numaralı telefondan ulaşılabilir. Detaylı bilgi için www.gicgmalta.com sitesi de ziyaret edilebilir.