MALATYA (AA) - Malatya Valisi Süleyman Kamçı, İl Spor Güvenlik Kurulunun, PTT 1. Lig play-off yarı finalinde Vartaş Elazığspor ile deplasmanda yapacağı ilk maç için Malatya'da kampa giren Adana Demirspor'un, güvenlik gerekçesiyle kentte antrenman yapmaması konusunda tavsiye niteliğinde kararına ilişkin, "Hiç kimseye herhangi bir güvenlik nedeniyle 'burayı terk edin, gidin' diye bir şey söylenmemiş." dedi.

Kamçı, Müzeler Haftası dolayısıyla Malatya Tren Garı'nda düzenlenen "Kültür, Mekan, Zaman" konulu fotoğraf sergisi öncesi gazetecilerin, güvenlik gerekçesiyle Adana Demirspor takımının kentten ayrılmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Adana Demirspor'un önceki gün kente gelerek otele yerleştiğini belirten Kamçı, İl Spor Güvenlik Kurulunun, Malatyasporlu taraftarların tepkisi, sosyal medya üzerinden tahrik edici sözler ve yazışmalar üzerine toplantı yaptığını anımsattı.

Toplantıda tavsiye niteliğinde bir karar alındığını vurgulayan Kamçı, "Yani burada yapılmamasının uygun olacağı tavsiye ediliyor. Bunun üzerine Adana Demirspor taraftarları değerlendiriyor ve 'biz Elazığ'a gidiyoruz' diyorlar, olay bu." diye konuştu.

Adana Demirspor'un Malatya'ya gelmesine ilişkin gerekli tedbirlerin alındığını aktaran Kamçı, şu ifadeleri kullandı:

"Antrenmanların burada yapılması noktasında gerekli güvenlik önlemleri, gidiş gelişi zaten emniyet tarafından yapılmıştı. Hiç kimseye herhangi bir güvenlik nedeniyle 'burayı terk edin, gidin' diye bir şey söylenmemiş. Hiç kimseye herhangi bir taciz olmadan buradan gittiler. Bizim Adana Demirspor'a veya başka bir takıma herhangi bir art niyetimiz, ön yargımızın olması mümkün değil. Sadece amaç burada gerginlik olmasını önlemekti. Olayın bu boyutlara gelmesi tabi üzücü. Basit bir şey çünkü, nihayetinde karar veren kendileri zaten. 'Biz gitmiyoruz, antrenmanlarımızı burada yapacağız, öyle planladık.' deselerdi gerekli güvenlik önlemleri alınacaktı. Malatya'nın ne kadar güvenli bir şehir olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Biz 40 kişiyi koruyamayacak durumda olsak zaten burada durmayız."