Macaristan Parlamentosu, Türk-Macar ilişkilerine yaptığı katkıları nedeniyle MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar’a şükran plaketi sundu. Başar, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Macaristan'ın ana muhalefet partisi JOBBİK'in lideri, aynı zamanda Macar-Türk Parlamentolar arası Dostluk Grubu Eş Başkanı olan Gabor Vona, Türk-Macar ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı, MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar'a şükran plaketi sundu. Macaristan Parlamentosu'nda gerçekleşen plaket töreni öncesi konuşan, Türk dostu olarak bilinen Macar siyasetçi Gabor Vona, MÜSİAD Macaristan temsilcisi olarak 2 yıl önce göreve başlayan Fadıl Başar'ın Macaristan ve Türkiye arasında yaptığı olağan üstü çalışmalarıyla ekonomi, spor, siyaset, kültür, eğitim konularına büyük destek verdiğini, en son olarak ise Çanakkale ile Macaristan'ın Tapolca şehirlerinin kardeş şehir olmasına vesile olduğunu belirtti.

Şükran plaketini alan Fadıl Başar yaptığı açıklamada, 21 yıldan bu yana Macaristan'da yaşadığını, 2014 yılından bu yana ise MÜSİAD Macaristan Temsilciliği görevinde bulunduğunu, kendisine bu onuru yaşatan Macaristan'ın en büyük ikinci partisi olan JOBBİK'in lideri Gabor Vona'ya çok teşekkür ettiğini söyledi. Başar, "Macaristan'da yaşayan Türk vatandaşlarının 2 büyük eksiği var. Birincisi hala bu ülkede bir Türk bankası bulunmuyor. Uluslararası Budapeşte Havalimanı'nı işleten Türk firması ve THY'nin bu ülkedeki yıllık cirosu 50 milyon doların üzerine çıkıyor. Bu bile bir Türk bankasının şubesinin açılması için yeterli bir sebep. Diğeri ise Macaristan'da halen bir turizm ataşemizin olmamasıdır. Macaristan'a Viyana'daki turizm ataşesi bakıyor. Hatta şimdi orada da olmadığından oraya da vekaletten İsviçre bakıyor. Bu konuda Ekonomi Bakanlığı ile görüştük, en kısa zamanda isteklerimizin yerine getirileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.
5 milyar dolarlık iş hacmine ulaşmak en büyük hedefimiz
Türk siyasetinin istikrar ve dinamizm doğrultusunda bir başbakan değişimine gittiğini belirten Başar, Başbakan Binali Yıldırım’ı tebrik etti ve şunları söyledi: “Sayın Başbakan Binali Yıldırım, ekonomik istikrarın korunarak, daha modern ve refah düzeyi yüksek bir Türkiye için hızlı adımlarla ilerlemek en büyük beklentilerimiz. Macaristan MÜSİAD olarak, Türkiye Macaristan ilişkileri acısından en büyük arzumuz, Türkiye’nin stratejik ortağı olan Macaristan ile hedeflenen yıllık 5 milyar dolar dolayındaki iş hacmine ulaşılması.”

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan-Türkiye ilişkilerinin her geçen gün daha iyi bir seviyeye ulaştığını belirterek, Başbakan Binali Yıldırım yönetimindeki hükümete başarılar diledi.