Marton Gyöngyösi ; ermeni tasarısının gündeme gelmesi biz Macarları çok rahatsız ediyor. 100 yıl önce  1 dünya savaşı,nda yaşanan olayların aydınlatılması tarihçilerin işi
Parlamentoya gelerek takip eden Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Azerbaycan 'ın Macaristan Büyükelçisi Vilayet Guliyev ve Dtik Avrupa Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Ve Macaristan Müsiad Temsilcisi Fadıl Basar, yasa tasarısının geçmemesi için, komisyon üyeleri ile tek tek konuşarak, bu işin tarihçilere bırakılması gerektiğini anlattı. Türk dostu ve Macaristan Jobbik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Marton Gyöngyösi' de yaptığı konuşmada, bu tasarının gündeme gelmesinden çok rahatsız olduğunu, 100 yıl önce Birinci Dünya Savaşı'nda yaşanan bu olayın aydınlatılmasının tarihçilerin işi olduğunu, dünya genelinde sözde Ermeni soykırımı ile ilgili hiçbir görüşe kesinlikle katılmadığını, Papa’in bu konudaki açıklamalarının da kendisini bağladığını ve tasarının kesinlikle ret edilmesi gerektiğini belirtti.. Yasa tasarısı, 1 evet, 2 hayır ve 5 çekimser oyla kabul edilmedi. Oylamada iktidar partisi Fidesz’ den Attila Tilki ve ana muhalefet partisi Jobbik’ten Marton Gyöngyösi hayır oyu kullandı.

Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Azerbaycan’in Macaristan Büyükelçisi Vilayet Guliyev ve Dtik Avrupa Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Ve Macaristan Müsiad Temsilcisi Fadıl Basar hayır oyu kullanan milletvekillerine ve oturum başkanına teşekkür etti.

DTİK AVRUPA KOMİTESİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE MACARİSTAN MÜSİAD TEMSİLCİSİ FADIL BAŞAR ; MACARİSTAN TÜRKİYE,NİN STRATEJİK ORTAĞI. MÜSİAD OLARAK ,ERMENİ TASARISI,NIN REDDİ İÇİN ÇOK ÇABA HARCADIK
.
Macaristan Parlamentosu'ndaki oylama sonunda Dtik Avrupa Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Ve Macaristan Müsiad Temsilcisi Fadıl Başar basına açıklama yaptı. Dtik Avrupa Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Ve Macaristan Müsiad Temsilcisi Fadıl Başar, MÜSİAD olarak 3 günden bu yana yasa tasarısı,nın kabul görmemesi için çalıştıklarını, bunun neticesinde de red oyu çıkmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.  Macaristan'ın Türkiye'nin stratejik ortağı olduğunu ve daha tasarının, komisyon aşamasında önüne geçildiği için de Macar milletvekillerine teşekkür ettiklerini, belirtti. Fadıl Başar;  Büyükelçimiz  Şakir Fakılı başta olmakta üzere ermeni tasarısının komisyondan geçmemesi için  Büyükelçilik olarak çok yoğun bir caba sarf ettiler. Yine Büyükelçimiz Macaristan Dışişleri ile devamlı temastaydı.  Macaristan Dış işleri ile devamlı temasta olduk ve neticenin  ermeni tasarısı Macaristan parlementosu,na gelmeden komisyonda  red edildi.  Bu hepimizin başarısı ve sevinci oldu. 

BÜYÜKELÇİ  ŞAKİR FAKILI; TÜRKİYE,DE ERMENİLER BARIŞ VE DOSTLUK İÇİNDE YAŞAMAKTA.
Görüşme öncesinde, Ermeni azınlık sözcüsünün Macaristan’da üç bin Ermeni olduğunu söylemesi üzerine, büyükelçi Fakılı,  Türkiye’de yüzbinlerce Ermeni kökenli vatandaşımızın barış ve dostluk içinde yaşadıklarını ve ayrıca on binlerce de Ermenistan vatandaşının çalışmak üzere Türkiye’de ikamet ettiğini belirtti. Ayrıca,  Azerbaycan Büyükelçisine ve MÜSIAD’a da katkılarından dolayı teşekkür etti.

VİLAYET GULİYEV ; ERMENİ YALANI  DÜNYA,NIN HER YERİNDE.BUNUN ÖNÜNE GEÇİLMELİ
Azerbaycan’ın Macaristan Büyükelçisi ve ayni zamanda eski Dışişleri Bakanı Vilayet Guliyev de Ermenilerin bu yalanlarını dünyanın bir çok ülkesinde sürdürmekte olduğunu fakat bugün burada bunun önüne geçildiğini belirtti. Oylamanın neticesinde Türk Büyükelçisinin ve Türk iş adamlarının çok etkili olduğunu söyledi.