Forum İstanbul’un kalbinde yer alan LEGOLAND® Discovery Centre İstanbul, 3-10 yaş arası çocuklara ve ailelerine yaratıcılık, renk ve eğlence dolu bir dünya sunuyor. LEGOLAND® Discovery Centre İstanbul’da heyecanlı LEGO® gezileri, 4 boyutlu sinema, LEGO® parçalarının yapım sırrının anlatıldığı LEGO® Fabrika Turu, Master Model Builder tarafından yönetilen atölye çalışmaları, temalı oyun alanları, doğum günleri ve kutlamalar için özel parti odaları ve İstanbul’un simgelerinin inşa edildiği LEGO® MINILAND sergisi yer alacak.

Topkapı Sarayı Bab-üs Selam Kapısı, Aya Sofya ve Boğaziçi Köprüsü gibi İstanbul’un sembolik yapıları, LEGO® parçalarından inşa edilerek MINILAND’de sergilenecek. MINILAND’in inşa edilmesinde ise İstanbul severlere büyük iş düşüyor. MINILAND oylaması ile İstanbul severler, LEGOLAND® Discovery Centre’da LEGO® parçaları ile ölümsüzleştirilmesini istedikleri favori yapılarını seçecek.     

LEGOLAND® Discovery Centre İstanbul’un temel atma töreninde havuza bir kepçe ile dökülen LEGO® parçalarını daha sonra çocuklar ellerinde kürekler ile küredi. Temel atma töreninde konuşan LEGOLAND® Discovery Centre İstanbul Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner; “Doğu Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk, dünyanın 13’üncü LEGOLAND® Discovery Centre’ının temelini atmaktan dolayı çok mutluyuz. Hayal gücünü ve yaratıcılığı canlandıran LEGOLAND® Discovery Centre İstanbul, 3-10 yaş arası çocuklara ve ailelerine 2-3 saat süren LEGO® temalı eğlence, etkileşim ve bilgi dolu bir dünya sunacak. Ayrıca inanıyoruz ki