3-10 yaş arası çocuklu aileler için eğlenceli ve öğretici aktiviteler sunan LEGOLAND® Discovery Centre İstanbul, Minifigürlerin 40. yaş gününü kutlamak için bütün hayranlarını 26 Mayıs günü düzenlenecek doğum günü partisine bekliyor. Saklı Minifigürleri bulanların sürpriz hediyeler kazanacağı Hazine Avı ve MINILAND oyunu, Minifigür boyama atölyesi, Minifigür’lerle süslü pasta ve doğum günü partisi ile pek çok eğlenceli aktiviteyi aynı anda sunan kutlama 40 yılda bir olacak türden!

İlki 1978 yılında bir polis olarak tasarlanan Minifigür, çocuklar ve yetişkinler tarafından büyük ilgi gördü ve zaman kaybetmeden yeni Minifigürlerin yapımına başlandı. Günümüzde birçoğu belli bir karakterden yola çıkılarak üretilse de ilk Minifigürler polis, astronot, korsan gibi genel temalar üzerine yaratılıyordu. Bugüne kadar 1 milyardan fazla üretilmiş ve 40 yıldır türleri çeşitlendirilmeye devam edilen Minifigürler, çağımızın en popüler koleksiyon ürünlerinden birisi.

İlk Minifigür polis, partilerin vazgeçilmezi kedi kız, kovboy çocuk, kostümüyle dikkatleri üzerine toplayacak kaktüs kız, partiye farklı bir eğlence katacak unicorn çocuk, fil kız, ejderha oğlanın ve daha fazlasının olacağı 40. Doğum günü partisine LEGOLAND® Discovery Centre İstanbul bütün Minifigür hayranlarını bekliyor. Saat 14:00’de Minifigürlerin süslediği LEGO® pastasının etrafında 40. yaş günü hep birlikte kutlanacak. Ayrıca Model Yapım Uzmanı Deniz Can Doğan’ın rehberliğinde düzenlenen boyama etkinliğinde çocuklar kendi boyutlarındaki Minifigür kartonlarını boyayarak kendi Minifigürlerini kendileri yaratacak.

Yılın her günü geçerli “Minifigür Değiş Tokuşu” uygulaması ile kendi Minifigürünü getiren herkes LEGOLAND® Discovery Centre personellerinin Minifigürüyle değiştirme imkânı bulurken, hafta sonu boyunca mağazadan alınacak Minifigürlerde %30 indirim fırsatı da ziyaretçileri bekliyor.