İSTANBUL (AA) - İstanbul Bilgi Üniversitesi Onursal Kurucusu Latif Mutlu'nun cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi. 

Mutlu için Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni öncesinde, oğulları Doğan Gazetecilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu ile Serdar Mutlu taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Mutlu'nun ailesine taziyelerini iletti.

Öğle vakti kılınan cenaze namazına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, CHP milletvekilleri Erdoğan Toprak, Barış Yarkadaş, İlhan Kesici, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstek Vakfı Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan, iş adamları Cem Boyner, Halis Komili, Bülent Eczacıbaşı, Sedat Aloğlu ve Dinç Bilgin'in de aralarında bulunduğu iş, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze töreninde Latif Mutlu ile ilgili duygularını dile getiren Aydın Doğan, Mutlu'nun, eğitim alanında güzel hizmetler verdiğini, hatta hastalığına kadar eğitim için ömrünü harcadığını ifade etti. Doğan, kendisi de iyi yetişmiş bir eğitimci olan Mutlu'ya Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi. 

Latif Mutlu'nun cenazesi daha sonra Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.