Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin ve Belediye Başkanı Salih Akkaya, göl kenarına giderek incelemelerde bulundu.
Akşehir Kaymakamı Sezgin, göldeki su durumunun sevindirici olduğunu söyledi. Son yıllarda yaşanan kuraklığın etkisiyle gölde hiç su kalmadığını belirten Sezgin, bu yıl yoğun kar yağışı nedeniyle gölün yükselmeye başladığını, bundan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Sezgin, "Akşehir Gölü bundan sonra artık maya çalmaya elverişli bir göl haline gelecek. İnşallah temmuz ayındaki Nasreddin Hoca etkinliklerimizde göle maya çalacağız. Belki maya tutmayacak ama göl su tutacak" diye konuştu.

Belediye Başkanı Salih Akkaya ise 15 günde bir gölde incelemelerde bulunduklarını aktardı.

Bu yıl yağışların oldukça bereketli geçtiğini vurgulayan Akkaya, şunları kaydetti:

"Gölümüzün hacmi genişliyor. Bu genişlemeyle hem kamış sektörü hem de balıkçılık sektörüyle yöredeki insanımızın gelir kaynağı özlediğimiz günlerine kavuşacak. Son yıllarda Akşehirimizin içinden geçen dere üzerinde maya çalma töreni yapılabiliyordu. İnşallah burada yapılan, o özlediğimiz dönemlere tekrar kavuşacağız. Yağışlar oldukça derelerimiz gürül gürül akıyor. Avrupa şehirlerinde olduğu gibi deremizi düzenleyip içerisine küçük kayıklar koyma gibi bir projemiz var. O günleri de göreceğiz inşallah."