Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), jandarma ve Rize Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma Müdürlüğü ekiplerince, Kürtün Baraj Gölü'ndeki balıkçı motorlarıyla kıyı taraması yapıldı.
Ekipler, ağ ve demir kanca atarak çalışmalarını sürdürdü. Rize'den gelen dalgıç ekip de baraj gölüne dalarak arama çalışmalarına katıldı.

Vali Yücel Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Emniyet Müdürü Orhan Kar ve Kürtün Kaymakam Vekili Recai Karal ile bölgeye gelerek çalışmaları izledi.

Yetkililerden bilgi alan Vali Yavuz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kürtün ilçesinin Özkürtün beldesindeki Süme Deresi üzerinde, özel bir firma tarafından menfez temizliği sırasında iş makinesi operatörü Ekrem Şayık'ın, ani su basması sonucu baraj gölüne sürüklenerek kaybolduğunu anımsattı.

Görgü tanıklarının ifadeleriyle olayın netleştiğini ifade eden Yavuz, "Olayı haber alır almaz bütün imkanlarımızı seferber ettik. Dün başlattığımız arama çalışmalarımız bugün de devam ediyor. Ümidimiz kurtulmuş olmasıdır. Bu yönüyle de aramalarımız devam ediyor ancak görgü şahitlerinin ifadesinin sürüklenerek baraj gölüne gittiği yönünde olması  nedeniyle Rize Emniyet Müdürlüğünden beş dalgıç arkadaşımız bölgeye intikal etti" diye konuştu.

- "Çalışmalar zor şartlarda sürdürülüyor"

Suyun aşırı bulanık ve zeminin balçık olması nedeniyle çalışmaların zor şartlarda sürdürüldüğünü belirten Yavuz, "Takviye olarak Afet ve Acil Durum Başkanlığından bu konuda ekipleri getirttik. Teknik cihazların gelmesi için çalışmalarımızı başlattık. İnşallah sağ salim kendisine ulaşırız. Ailesi beklenti içersinde, biz de beklenti içindeyiz. Olumlu bir netice almayı ümit ediyoruz. İşçi kardeşimiz bulununcaya kadar arama çalışmaları sürdürülecektir" ifadesini kullandı.

Vali Yavuz, çalışmaları izleyen Ekrem Şayık'ın annesi Zülfiye ile eşi Eda Şayık'a "geçmiş olsun" dileğinde bulunarak teselli etmeye çalıştı.

Anne Zülfiye Şayık, iki gündür oğlunun yolunu gözlediğini belirterek, oğlunu son bir kez daha görmek istediğini söyledi.

Eşi Eda Şayık ise Vali Yavuz'dan eşi bulunmadan bölgeden ayrılmamalarını istedi.

Vali Yavuz ise aramaların sürdürüleceğini ifade ederek, "Allah'tan ümit kesilmez, inşallah sağ buluruz" dedi.

Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesinde, Süme Deresi üzerinde tıkanan menfezin açılması için bugün çalışma başlatılmış, özel bir şirkete ait iş makinesiyle çalışmayı yürüten Ekrem Şayık (27), menfezin açılması sonucu aniden gelen suya kapılmış, Süme Deresi'nin birleştiği Harşit Çayı üzerine kurulu Kürtün Baraj Gölü'ne sürüklenerek kaybolmuştu.