Küresel Mobil Operatörleri 2018’de gerçekleşecek Mobil 5G NR Denemeleri için Qualcomm Snapdragon X50 5G Modemini Seçti
Qualcomm Incorporated’ın (NASDAQ:QCOM) iştiraki Qualcomm Technologies Inc., bugün Qualcomm SnapdragonTM X50 5G modeminin birçok küresel kablosuz ağ operatörleriyle alt-6 GHz ve milimetrik dalga (mmWave) yelpaze bantlarında, canlı ve hava üzerinden gerçekleşecek denemelerde kullanmak için seçildiğini açıkladı. AT&T, British Telecom, China Telecom, China Mobile, China Unicom, Deutsche Telekom, KDDI, KT Corporation, LG Uplus, NTT DOCOMO, Orange, Singtel, SK Telecom, Sprint, Telstra, TIM, Verizon ve Vodafone Group, 3GPP Sürüm 15 NR standardını temel alan denemeleri gerçekleştirecek. Mobil 5G NR denemelerinde Qualcomm Technologies’in 5G mobil test platformundan ve akıllı telefon referans tasarımlarından faydalanacak. Bunlar aynı zamanda Snapdragon X50 çip setini ve 4G LTE ile birlikte işlerliği ve çalışmayı korurken optimize edilmiş 5G teknolojisini bir akıllı telefonun gücünde ve form faktöründe barındırıyor. Planlanan denemeler, Qualcomm Technologies’in akıllı telefon form faktöründeki mobil 5G NR çözümünün hazır oluşunun ve standartla uyumlu 5G NR ürünleri ve hizmetlerinin önümüzdeki yıllarda ticarileştirilmesinin amaçlandığının altını çiziyor.

Qualcomm Technologies, 5G mobil çipset ürünleri ve 5G ekosistem işbirlikleriyle mobil sektörünün lideri olmaya devam ediyor. Qualcomm bunu gözler önüne sermek için Barselona’da gerçekleşecek bu yılın Mobile World Congress’inde saniyede birden fazla gigabayt indirme hızına erişen Snapdragon x50 5G modem ve 5G teknolojisinin önünü açacağı gelişmiş kullanıcı deneyimleri sergileyecek. Buna ek olarak Qualcomm Technologies, gelişmiş prototip sistemlerinden faydalanan birden çok altyapı sağlayıcılarıyla 5G NR standardını temel alan 5G birlikte işlerliğini gösterecek. Bu istikrarlı gelişim, öncü operatörlerle 2018’de veya 2019’un başlarında ticari 5G ağlarının hizmete sokulmasına ve 2019’da gerçekleşmesi beklenen çok modlu akıllı telefonların piyasaya sürülmesine varacak canlı 5G NR denemeleriyle sonuçlanacak.

Qualcomm Incorporated Başkanı Cristiano Amon, konuyla ilgili “2018 yılı, belirlenen 5G NR tanımlamalarını yerine getirmek için çalışan Qualcomm Technologies ve mobil sektörü için büyük bir yıl olacak. Bu denemeler, mobil endüstrisindeki büyüme ile inovasyonu desteklemek ve 2019’da birçok ticari hizmetlerin başlamasına yardımcı olarak 5G’yi gerçeğe dönüştürmek için küresel operatörlerle nasıl çalıştığımızı gösteriyor. 3G, 4G LTE ve RF ön uç liderliğindeki kanıtlanmış başarılarımızla Qualcomm Technologies, 5G’nin küresel çapta kullanıcıyla buluşması için gerek duyulan çok gigabitli ve çok modlu ürünleri ulaştırmaya hazırdır” dedi.

Yaygın yayın alanı ve gelişmiş ağ kapasitesi için kritik bir öneme sahip olan operatör denemeleri 2018’de başlayacak ve alt-6GHz ve milimetrik dalga bantlarından faydalanacak. Üstelik, Snapdragon X50 5G modeminin mobil 5G NR denemelerinde kullanılmasıyla operatörlerin 5G ticari ağı kullanıcılarına ulaştırmaya, orijinal ürün üreticilerini 5G akıllı telefonlarıyla donatmaya ve geniş yelpazeli kullanım durumlarıyla hizmete sokma senaryolarını geliştirerek denemelere izin vermeye hazır olması bekleniyor.