BURSA (AA) - Bursa'da ağır solunum yetmezliği nedeniyle bir haftadır tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 22 aylık kız çocuğunun karaciğeri ve böbrekleri, organ bekleyen 3 çocuğa nakledilecek. 

Mudanya ilçesinde yaşayan ve ağır solunum yetmezliği teşhisi konulan Mira Polat, bir hafta önce ailesi tarafından Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne getirildi.

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi olan çocuğun beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine doktorların görüştüğü anne Safiye ve baba Hüseyin Polat, organ nakline onay verince çalışma başlatıldı.

Mira'nın karaciğeri Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, böbrekleri ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ bekleyen çocuklara nakledilecek.

Operasyonla alınan Mira'nın karaciğeri, ambulans uçakla Ankara'ya gönderildi. 

Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nin Organ Nakli Koordinatorü Uzman Dr. Berfin Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede ilk kez bir çocuktan nakil için organ aldıklarını söyledi.

Safiye ve Hüseyin Polat çiftine teşekkür eden Uysal, "Onun sayesinde bir çiçekten çok çiçekler yetişecek, çok hayatlar kurtulacak" dedi.