Türkiye’de 10 bin adetlik kapasiteyle Avrupa standartlarında üretim yapan lider treyler markası Krone, 21-24 Mayıs 2016 tarihinde TÜYAP ’ta gerçekleştirilen Comvex İstanbul 5. Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı’nda zengin ürün gamını ziyaretçilerin beğenisine sundu.   
Ziyaretçiler, ticari araç sektörünün en büyük fuarları arasında yer alan Comvex’de, 3 No’lu salondaki 1.083 metrekarelik Krone standında; yüksek güvenlik özellikleri ve dayanıklılığıyla frigorifik römorklarda ön plana çıkan Cool Liner modelini; profesyonel çözümlerin en doğru adresi olan Profi Liner’ı inceleme şansı buldu.  
Ayrıca, karayolu, Ro-Ro, tren, kombine taşımacılığına uygun donanımlar ve şasi yapısı ile üretilmiş olan Yan Kapaksız Mega Liner Huckepack modeli ve Krone Tire’nin müşterilerinin taleplerine en iyi karşılığı verebilmek adına geliştirdiği Mega Liner 55 Huckepack da sergilenen ürünler arasında. 
Yine Tire’de üretilen kullanımı çok kolay bir çatı sistemine sahip olan Profi Liner Sabit Çatılı modeli ve konteyner taşımacılığına uygun şasi yapısı, sağlamlığı ve uzun ömürlülüğü ile adından söz ettiren Box Liner da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.  
“Krone, yurtiçi pazar payını ilk 3 ayda 2’ye katladı”
Fuar alanındaki Krone standında düzenlenen basın toplantısında konuşan Krone Trailer International Genel Müdürü Semih Pala, son bir yıldır yüzde yüz Krone olarak Türkiye pazarında faaliyet gösterdiklerini kaydetti. 
Pala, “Bu ilk yılımız ağırlıklı olarak yapılanma, kadrolaşma ve yatırım çalışmaları ile geçti. Müşterimize doğrudan ulaşmak ve onların ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek adına başlattığımız doğrudan satış uygulamamızla bölge satış temsilcilerimiz, 7/24 müşterimizin istek ve ihtiyaçlarına cevap vermeye hazır. Sadece satış değil satış sonrası servis yapılanmamız da aynı şekilde devam etti. Şu anda Türkiye genelinde 32 noktada müşterilerimize servis hizmeti vermekteyiz. Dün sizlerin de katılımı ile açılışını gerçekleştirdiğimiz Gebze yedek parça depomuz ve ikinci el merkezimiz ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap vermeyi arzuluyoruz” açıklamasını yaptı. 
Semih Pala, bir yıllık süreçte yapılanma çalışmalarının yanı sıra üretim, satış ve ihracatlarının da hızla devam ettiğini belirtti. Pala, Türkiye’de kendi ürün gamımız dâhilinde (Tenteli, platform, konteyner taşıyıcı, frigorifik) en fazla tercih edilen 2. treyler markası olduklarını söylerken, “2015’de toplam satışlarımızı önceki yıla göre yüzde 37 oranında artırdık. 2016 yılının ilk 3 ayında yurtiçi satışlarımızı ise, önceki yılın ilk 3 ay yurtiçi satışlarına oranla yüzde 69 oranında yükselttik. Yine yılın ilk 3 ayında yurtiçi pazarında kendi ürün gamımız dâhilinde pazar payımızı geçtiğimiz seneye göre yüzde 11’den yüzde 22’ye çıkarttık. Tenteli ürün grubunda da pazarda 2. sıradayız” dedi. Pala, bu yıl için hedefledikleri satış adedinin 2 bin olduğunu sözlerine ekledi. 
“Yurtdışı satışlarımızı yüzde 82 arttırdık”
İç satış kadar ihracatta da iddialı olduklarını belirten Pala, “Tire’den 3 kıtada 15 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl ağırlıklı olarak Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere Tire fabrikamızdan ihracatımızı da yüzde 82 oranında artırma başarısı gösterdik. Artan satış ve ihracat grafiğimiz, Krone’nin Türkiye’ye yatırım yapmakta ne kadar doğru bir karar verdiğinin de kanıtıdır. 2016 yılında da satışlarımızı yükseltmeye devam etmeyi hedefliyoruz. Türkiye’ye ve sektöre verdiğimiz değer ve duyduğumuz güven ile İzmir Tire fabrikamızla Türk treyler sektöründe uzun vadede yer almak istiyoruz “ dedi.  
Avrupa’da toplam yüzde 25 pazar payı
Krone Almanya Uluslararası Satış Direktörü Andreas Völker de, “Türkiye’nin çevre ülkelerindeki karmaşa ne durumda olursa olsun bizim için Türkiye, aynı önemini koruyor. Bizim için Türkiye’nin önemi ticari araç pazarındaki diğer ülkelere erişim anlamındaki önemi hiç azalmadı” ifadelerini kullandı. Völker, Krone’nin Almanya’da yüzde 27-28, Avrupa’da ise toplam yüzde 25 pazar payına sahip olduklarını söyledi.   

MODELLER
PROFI LINER
Krone Profi Liner, Krone ailesinin en yetenekli üyesi olup, Tire'deki üretim merkezinde en çok üretilen üründür. Gerçek bir nakliye uzmanı olan Profi Liner, içecekler, kafesli kutular gibi özel bir yüke bağlı kalmayarak her türlü yükü taşıma kapasitesine sahiptir. 
Yüksek kalite kataforez boyası (KTL) ve toz kaplaması sayesinde kusursuz bir korozyon korumasına sahip olan Krone Profi Liner, son derece güvenilirdir. Sağlam şasisi, çelik ön duvarı ve arka kapısı, Krone Profi Liner'ı son derece dayanıklı kılar.
Profi Liner, müşterilere zorlu taşıma koşullarında ihtiyaç hissettikleri nakliye çözümlerini sunabilmek amacıyla, 1.150 mm'lik 5. Teker yüksekliği ve 102 mm'lik şasi boyun kalınlığı ile Türkiye'deki pazarın taleplerine uygun hale getirilmiştir.
Profi Liner’da; olabilecek en başarılı ve pratiğe uygun yükleme güvenliğini sağlamak için  Multi Lock dış çerçeve ile her 100 mm için üniversal bir yükleme güvenliği imkanı ve EN 12642 Code XL, VDI 2700 yükleme güvenliği sertifikası mevcuttur. Profi Liner, aynı zamanda bir Krone Treyler Aksına veya diğer bilinen üreticilerin aks veya hava süspansiyonlarına sahiptir.
MEGA LINER
Türkiye piyasasında talep gören bir diğer araç da 80 mm'lik şasi boyun kalınlığına sahip Krone Mega Liner'dır. 100 m³'lük yükleme hacmi sayesinde her türlü talebi karşılayan bir yükleme verimine sahiptir. Bu, daha alçak olan şasisi sayesinde mümkün olur. Ayrıca Mega Liner, 500 mm'lik kaldırma yüksekliğine sahip hidrolik tavanı sayesinde en kısa yükleme ve indirme sürelerini sağlar. Bunun dışında Mega Liner pratiğe uygun, sayısız detaylara da sahiptir. Aracın yapısı EN 12642 Code XL'ye göre sertifikalıdır ve kusursuz bir sürüş güvenliği sağlamak amacıyla, seri olarak EBS modülatörüne ve RSS (Roll Stability Support) stabilite sistemine sahiptir. 
Çelik ön duvarı içeriden baskı plakalarla güçlendirilmiştir; 30 mm kalınlığındaki çok katlı plaka zemin su geçirmez olarak yapıştırılmıştır; tüm kesişme alanları ayrıca takviyelidir. Taban, maksimum 7.000 kg'lık forklift aks yüküne kadar forklift yükleri için tasarlanmıştır. Mega Liner, ayrıca ödüllü Multi Lock dış çerçeve ile de donatılmıştır.
Özellikle uluslararası taşımacılıkta kullanım için MegaLiner'ın TIR donanımı son derece pratiktir. Gümrük mührü, Avrupa Birliği'nin içinde ve dışında çalışan nakliye şirketlerinin şartlarına özel olarak geliştirilmiştir. Dış çerçeve üzerindeki tente kenetleri ve ayrıca kilit teknolojisindeki ayrıntılı çözümler taşıma bölmesinin izinsiz olarak açılmasını önlemektedir. Mega Liner Huckepack versiyonu, demiryolu taşımacılığı için en ideal çözümlerden biridir. 


BOX LINER
Krone'nin konteyner şasileri son derece dayanıklıdır ve bu sayede zorlu günlük çalışmalar için özel olarak tasarlanmıştır. Box Liner eLTU5 Plus ile Krone, her türlü konteyner taşıması için uygun olan, çok fonksiyonlu bir konteyner şasisi sunar. Böylece 1x40 ft, 2x20 ft, 1x20 ft, 1x20 ft merkezi (30 tona kadar), 1x30 ft arkadan bağlı veya 45 ft taşımacılığı için uygundur.
Oldukça basit ve son derece sağlam yapısının yanı sıra konteyner şasisi özellikle kolay kullanımı ve merkezi arka dışarı çıkarma, yüksekliği ayarlanabilir kilitler geniş boyutlu lastik tamponlar gibi sayısız pratik donanım detayları ile dikkat çekmektedir. Başka bir artı noktası da, dorse king pinleri için iki pozisyonu ile yaygın kullanılan tüm çekici araçlar için uyarlanabilir olmasıdır. 
Krone Box Liner, Türkiye ve Afrika pazarlarına özel, 1.020 mm 5. teker yüksekliği ve 19,5 ft akslara sahip olarak sunuluyor. 
COOL LINER
Krone'nin frigorifik çözümleri olan Cool Liner modelleri, her tür sıcaklıkta yük taşımacılığındaki zorlu kullanıma uygun olarak tasarlandı. Krone Cool Liner, günlük işleri hem sürücü hem de nakliye firması için daha kolay hale getiren çeşitli denetim özelliklerine sahip. Araçlar; kapsamlı telematik paketinden, lastik basıncı izleme ve rampa yanaşma yardımcısına tüm ihtiyaçlar göz önüne alınarak imal ediliyor.
Çelik yan duvarlı Krone Cool Liner Duoplex Steel, dayanıklı gövde yapısı ve yekpare şasisiyle dikkat çekiyor. 50 mm kalınlıklı ön duvar, 4 adet dayanıklı alüminyum ara profil ile korunmaktadır. Tavana monte komple hava brandası sayesinde, optimal soğutma havası akışı ve dağıtımı sağlanıyor. Duoplex Steel panelleri HACCP sertifikalı olup temizlik ve onarımları kolaylıkla yapılıyor. Ayrıca 125 mm kalınlıkta komple alüminyum zemin şasi üzerindeki kroslara ve darbe emici bağlantılara doğrudan bağlanarak su geçirmez bir bölme oluşturuyor. Yan duvarlarda bulunan alüminyum forklift koruma duvarı, CSC/EN 283’e göre uygulanan testlerle de kanıtlandığı gibi, yüksek forklift darbelerine karşı maksimumum koruma sağlamaktadır.
Paslanmaz çelik arka kapı çerçevesi hem yanaşma hareketleri hem de rampalar için uygun maksimum dayanıklılık ve uzun kullanım ömrü sağlıyor. Cool Liner Duoplex Steel’in kapısı açıldığında aracın içi LED’ler tarafından otomatik olarak aydınlatılıyor. 
MEGA 55
Krone Tire’nin müşterilerinin taleplerine en iyi karşılığı verebilmek adına geliştirdiği Mega Liner 55 modelinde, 445/45/19,5” ebatlı lastikler yerine 385/55/22,5” ebatlı lastikler kullanılıyor. Böylece, hem maliyet azalıyor hem de yakıt tasarrufu, uzun ömür ve konforlu kullanım sağlanıyor. Krone Mega Liner 55, 2.850 mm -3.000 mm. metre iç yükseklikte. Tren taşımacılığı ve yüklemesine uygun olan römorklar, ADR mevzuatına uygun olarak üretiliyor. Römorklar, 01.01.2016’dan itibaren ADR’li römorklarda zorunlu hale gelen EBS (Electronic Braking System) ve RSS (Roll Stability System) sistemine sahip. 
100 m3’e kadar arttırılmış iç hacme sahip Mega Liner’ın, gümrüklü römorklarda dışarıdan gelebilecek saldırılara/hırsızlığa karşı daha dayanıklı branda gövdesi, esnek yükleme kabiliyetine sahip. Aracın en önemli özelliklerinden biri ise, çift seyahat yüksekliklerinde de Code XL sertifikasına sahip olması.    



COIL LINER
Krone Coil Liner, özellikle rulo sac taşımacılığı yapan firmaların tüm taleplerine yanıt veriyor. Yeni malzemeler ve çeşitli tasarım yeniliklerinin kullanılmasıyla, örneğin şaside ve zeminde, Coil Liner’ın boş ağırlığı önemli oranda azaltılmış durumda. 
Römork 5 çift sabitleme direği yuvaları dâhil 8.840 mm rulu havuzuna sahiptir. Toplam uzunluğu yaklaşık 1.950 mm olan 4 çift sabitleme direği mevcuttur. Yükün daima emniyetli bir şekilde sabitlenmesi için zeminde 10 çift ağır yük bağlama halkaları (kapaklı) ile şasinin sağ ve sol kenarlarında 10 adet, rulo havuzu ile ön duvar arasında 3 adet sabitleme direği yuvaları (Kapaklar dâhil) da bulunmaktadır.
Hareket yönüne dik konumlu olarak ve king pimin arkasında bulunan sıra halindeki üç direk cebi, uzun yüklerin sabitlenmesi için alternatif olarak kullanılabilir. Ek olarak, hafif ahşaptan mamul girintili kapak da kullanım kolaylığı sağlar. Römork tabanı 30 mm kalınlıkta, su geçirmez, zamklı, çok tabakalı taban plakasından üretilmiştir ve 7.000 Kg’a kadar fork lift aks yüklerine dayanıklılık gösterir (CSC-standart). Hem ön duvar hem de konteyner kapısı hafif metal alaşımdır. Coil Liner’da uygun bir sürüş standardı sağlamak için, Krone tarafından tüm rulo taşıyıcılara RSS denge sistemi standart olarak takılmaktadır. 
PROFI LINER JUMBO ROOF (SABİT ÇATILI)
Özellikle doğu illerimizde yoğun ve özel yük taşımacılığı yapan firmaların ihtiyaçlarına uygun olarak üretilen Profiliner Jumbo Roof kolay demonte edilebilen bir sabit çatı sistemi ile üretilmiştir. 5 adet yan kapağı bulunan bu ürün de tüm Krone modellerinde olduğu gibi yüksek kalite kataforez boyası (KTL) ve toz kaplaması sayesinde kusursuz bir korozyon korumasına sahip olan Krone Profi Liner Jumbo Roof, son derece güvenilirdir. Sağlam şasisi, çelik ön duvarı ve arka kapısı, Profi Liner Jumbo Roof’u son derece dayanıklı kılar.
Profi Liner Jumbo Roof, müşterilere zorlu taşıma koşullarında ihtiyaç hissettikleri nakliye çözümlerini sunabilmek amacıyla, 1.090 mm. veya 1.150 mm'lik 5. Teker yüksekliği ve 102 mm'lik şasi boyun kalınlığı ile Türkiye'deki pazarın taleplerine uygun hale getirilmiştir.
Profi Liner’da; olabilecek en başarılı ve pratiğe uygun yükleme güvenliğini sağlamak için Multi Lock dış çerçeve ile her 100 mm için üniversal bir yükleme güvenliği sunmaktadır. Profi Liner, aynı zamanda bir Krone Treyler Aksına veya diğer bilinen üreticilerin aks veya hava süspansiyonlarına sahiptir.