Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına yönelik kararı holding binası önünde toplanan bir grup tarafından protesto edildi. 
Sabah saatlerinde holdingin İstanbul yolundaki binasına gelen grup, taleplerini içeren pankartlar açtı, çeşitli sloganlarla kararı protesto etti. 

Gösteri sürerken, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada hakkında "yokluğunda tutuklama" kararı verilen Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek de holding binasına geldi.

Bina içinde bir süre kaldıktan sonra protesto gösterisinde bulunanların yanına gelen İpek'e kalabalık, yoğun ilgi gösterdi. Gruptakilere geçmiş olsun dileklerini ileten İpek, "Bu dünya işleri için üzülmeye değmez lütfen hiçbirimiz üzülmeyelim" dedi.

Gruptakilerden dürüst olmalarının huzurunu yaşamalarını isteyen İpek, "Olmayan suç bulunmaz. Benim oğlumun zerre kadar suçu yok. Bin kere aradılar bulamadılar" diye konuştu.

İpek üzülmediğini ancak yapılanlara esef ettiğini belirterek, "Bizim vatanımız kan ağlıyor her gün askerimiz polisimiz... Benim gözümün yaşı durmuyor. 102 gencecik çocuğumuz öldü. Bizim onlara ağlamamız, o ailelere destek olmamız gerekirken aile olarak bizimle uğraşıyor insanlar. Çok üzgünüm" ifadesini kullandı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde Akın İpek'e yönelik "kaçtı" ifadesinin kullanılmasını da eleştiren İpek, şunları kaydetti:

"Akın Bey kaçmadı. Akın Bey'e çok güzel plan yaptılar. Nişanımız vardı, nişan günü bütün dünya biliyordu ki Akın Bey burada, gittikten iki gün sonra bunu yaptılar 'Akın Bey kaçtı' desinler diye. Allah'a şükürler olsun bizim utanacak hiçbir şeyimiz yok. Bir hatamız da yok. Olmayan suç da bulunmaz. İnsanlar da insan gibi yaşayacaksa, ayakta duracaksa eğilmeyeceğiz, bükülmeyeceğiz dimdik ayakta duracağız, vatanımız için mücadele edeceğiz. Bu vatanda kimin ne kadar hakkı varsa o konuşmalı. Biz 15 yaşından beri hizmet veriyoruz vatanımıza, ne yaptığımızı önce Rabbim sonra da tüm insanlar bilir."