VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin köy okullarındaki öğrenciler yararına verdiği konsere katılanlar, salona bilet yerine kitap ve kırtasiye malzemesiyle alındı.
YYÜ Van Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kurduğu müzik grubu, köy okullarındaki öğrencilerin kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak üzere konser düzenledi. Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'ndeki konsere katılacaklar, bilet yerine kitap ve kırtasiye malzemesi aldı.

Konsere ellerinde kırtasiye malzemeleriyle gelen üniversite öğrencileri, hem müzik dinlemenin keyfini yaşadı hem de köy okullarındaki öğrencilere destek oldu.

Konserde temin edilen kitap ve kırtasiye malzemelerinin, en kısa sürede köy okullarındaki öğrencilere ulaştırılacağı belirtildi.

- "Amacımız, öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak"

Kampanyaya öncülük eden Van Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Erdoğan Özel, yaptığı konuşmada, kampanyanın köy okullarındaki öğrencilere yönelik olduğu için çok ilgi gördüğünü söyledi.

Bundan önce de öğrencilere katkı sunmak amacıyla birçok sosyal ve kültürel etkinlik yaptıklarını belirten Özel, şöyle devam etti:

"Düzenlediğimiz konserle eğitime bir nebze olsun destek vermek istedik. Asıl amacımız, köy okullarındaki öğrencilere destek olmak ve öğrencilerimizde de farkındalık oluşturmak çünkü onlar gelecekte önemli yerlere gelecek. Şimdiden onlara duyarlı olmayı aşılamaya çalışıyoruz. Yaptığımız işi de çok anlamlı buluyoruz. Bu nedenle çalışmamız yoğun ilgi gördü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

- "Kampanyaya katılım da oldukça iyi"

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, konsere defter ve kalemlerle katıldı. Yardımların köy okullarına ulaştırılmasının çok anlamlı olduğuna işaret eden Battal, Van Meslek Yüksekokulunun örnek bir çalışmaya imza attığını ifade etti.

Çalışmada Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Çiçek'in, öğretim görevlilerinin ve öğrencilerinin payının büyük olduğunu aktaran Battal, etkinliği çok güzel ve anlamlı bulduğunu vurguladı.

Battal, şunları söyledi:

"Meslek Yüksekokulunun çok değişik sosyal çalışmaları var. Bu da onlardan biri. Güzel düşünülmüş. Kalem, defter, kitap, silgi gibi malzemeler, köy okullarındaki öğrencilere ulaştırılacak. Bu kapsamda binin üzerinde kitap, bin civarında defter, 5 bin civarında kalem, bin civarında silgi ve kalemtıraş, öğrencilere ulaştırılacak. Kampanyaya katılım da oldukça iyi. Belki beklenenden daha fazla katılım olacak. Kampanya üniversitemiz ve okullarımız arasında bir bağ kurulması açısından çok önemli. Bu tür etkinlikleri destekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Kampanyaya destek veren öğrenci Sevim Hüngür de köy okullarında eğitim gören öğrencilere yardım için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek böylece onların mutluluğuna ortak olma imkanını da bulduklarını ifade etti.

Konsere, Van Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Çiçek, YYÜ öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci de katıldı.