TEKİRDAĞ (AA) - Çerkezköy Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, kitap okumaya teşvik amacıyla başlatılan uygulama ile öğrenciler, öğretmenler ve okul personeli güne kitap okuyarak başlıyor.

Okuldaki yaklaşık 800 öğrenci ile öğretmenler ve diğer çalışanlar güne kitap okuyarak başlıyor. Öğrenciler ve öğretmenler ders başlamadan önce 20 dakika kitap okuyor. 

Okulda çalışan yemekhane görevlisi ve çaycı ise işlerinin hemen başında kitap okuyor. 

Çerkezköy Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İsa Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap okumayı teşvik ve özendirmek amacıyla iki ay önce hayata geçirilen uygulama ile her gün eğitim öğretim faaliyetine başlamadan önce okuldaki herkesin katılımıyla enstrümantal müzik eşliğinde 20 dakika kitap okuduklarını söyledi.

Uygulamanın çok faydalı olduğunu ve öğrencilerin ayda 2 kitap bitirebildiklerini belirten Çetin, "Her gün sabah okulumuzda öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve diğer yardımcı personellerimizle müzik eşliğinde kitap okuyoruz. Gerek öğrencilerimiz gerekse öğretmenlerimiz uygulamanın pek çok kazanımlarını hayatlarında yaşıyorlar. Okuyan, okuduğunu anlayan ve yorum yapabilen öğrencilerimiz girdikleri deneme sınavlarında da kitap okumanın faydasını görüyorlar." dedi.

Çetin, okul idaresi tarafından teşvik edilen bu uygulama ile ay sonlarında en çok kitap okuyan ilk 3 öğrencinin ödüllendirildiğini kaydetti.