Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte etkili olan dolu yağışının hemen her köyde 2 bin dekarın üzerinde araziyi olumsuz etkilediğini belirtti. 
Merkeze bağlı 3 köy ile Mucur ilçesinin 7 köyünde dolunun ekili arazilere zarar verdiğini kaydeden Şahin, "Doludan zarar gören köylerdeki arazilerin yüzde 60'ı arpa, yüzde 30'u buğday ve yüzde 10'u pancar ekili araziler" dedi. 

Ekiplerin köylere giderek hasar tespit çalışmaları yaptığını ve vatandaşları dolu zararı sonrası izlenecek yol konusunda bilgilendirdiğini ifade eden Kenan Şahin, oluşturulan komisyonun aldığı karar sonrasında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Afet İhbar Formu'nun gönderildiğini kaydetti. 

Doludan zarar görenlerin yüzde 30'unun TARSİM sigortası bulunduğunu aktaran Şahin, bu çiftçileri TARSİM'e yönlendirdiklerini söyledi.

Sigortalı olmayanlar için de çalışma yapılacağını ifade eden Kenan Şahin, "Bakanlığımız vatandaşlarımızın müracaatlarını alıp, 2015 yılında Tarım Kredi Kooperatiflerine ya da Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelenmesi için çalışma yapacak" diye konuştu. 

Şahin, kesin hasar tespit çalışmalarının ise bir ay içerisinde tamamlanacağını bildirdi.