654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı, Antalyalı Orhan Okulu oldu.

Kırkpınar Er Meydanı'ndaki organizasyonun son günündeki başpehlivanlık mücadelesi, Orhan Okulu ile 2006 yılının başpehlivanı hemşehrisi Osman Aynur arasında yapıldı.

Başhakem Hüsnü Patron, yardımcı hakemler Metin Şener ve Bilal Şahin'in görev yaptığı final karşılaşmasında, sıcak hava, güreşçileri oldukça zorladı. Zaman zaman durağanlaşan müsabakada, iki taraf da performanslarını puanlama bölümüne sakladı. Puanlama bölümünde de sonuç alınamayınca, ilk puanı kazanan pehlivanın galip sayılacağı, "altın puan" da denilen uzatmalı puanlama bölümüne geçildi. Orhan Okulu, 53. dakikada kazandığı puanla galip gelerek 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu ve "altın kemer"i taktı.

Kırkpınar Er Meydanı'ndaki başpehlivanlık mücadelesinde Osman Aynur'u yenerek altın kemeri takmaya hak kazanan Orhan Okulu, karşılaşmanın ardından büyük bir sevinç yaşadı. Mutluluğunu taraftarlarla paylaşan Okulu'ya kemerini, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç taktı.

Güreşlerin ikincisi Osman Aynur ve üçüncü sıraları alan İsmail Balaban ile Serhat Balcı'nın kupalarını da, Bakan Kılıç ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan takdim etti. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise başaltı güreşinde dereceye giren pehlivanların ödüllerini verdi.

Zaferini eşi ve yeni doğan çocuğuna armağan etti 

Okulu, yaptığı açıklamada, zaferini, eşi ve yeni doğan çocuğuna armağan ettiğini söyledi.

Ailesine, ustalarına teşekkür eden Okulu, "Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Beni bu yaşıma kadar yetiştiren anneme, babama sevgilerimi gönderiyorum. Zaferimde büyük emeği olan Kemal Yılmaz hocamdan da Allah razı olsun. Allah'ım bunu bana nasip ettiği için çok gururluyum. Binlerce şükürler olsun" diye konuştu.