Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece "gece vakti, birden fazla kişiye nitelikli yağma" suçunu işledikleri gerekçesiyle tutuklandı.
- Çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar

Baba Saddam İ, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, polisinin çok başarılı operasyonları sonucu çocuğunun sağ salim yuvasına döndüğünü söyledi.

Bir sabah çocuğunu kaçıranların kendisini arayarak 500 bin dolar istediğini aksi halde öldürüleceğini söylediğinde umutsuzluğa kapıldığını anlatan Saddam İ. kendilerine gösterilen ilgi ve alaka dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve tüm polislere teşekkür etti.

Saddam İ'nin iş ortağı Seyfi Kemerli ise çocuğun kaçırıldığı ve fidye talebinde bulunulduğunu öğrendiğinde çok şaşırdığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Onlara hemen polise başvurmalarını söyledim. Bu gibi olayların bazen yaşandığını ve polisin çok başarılı olduğunu biliyordum. Polise haber verdiğimizde bütün birimleri harekete geçirdiler. İçeriden ve dışarıdan ciddi araştırmalar yaptılar. Bu sırada fidyeciler aradı ve 'polise haber verirseniz çocuğunuzun başını yollarız' deyip para istediler. Bu sırada fidyecileri tanıdığını söyleyen başka biri daha arayarak cüzi bir paraya bu işi halledeceğini belirtti."

Polisin bu bilgilerden yola çıkarak 3 ayrı operasyon düzenlediğini dile getiren Kemerli, çocuğun sağ salim evine dönmesinden mutlu olduklarını kaydetti.