ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri kampanyası kapsamında İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla biraraya gelecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Kurban Bayramı programıyla ilgili bilgilere yer verdi.

Kılıçdaroğlu'nun 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri kampanyası kapsamında, Avrupa turuna çıkacağını belirten Bingöl, yarın İsviçre'nin Bern kentinden başlayacak Avrupa turu kapsamında Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya'nın ziyaret edileceğini bildirdi.

- Sığınmacıların sorunu da ele alınacak

Kılıçdaroğlu'nun sırasıyla Bern, Strasbourg, Brüksel, Amsterdam, Köln, Mannheim, Stuttgart, Frankfurt, Münih ve Viyana'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla buluşacağını ve önemli isimlerle görüşeceğini ifade eden Bingöl, şunları kaydetti:

"Genel Başkan Kılıçdaroğlu, çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu mültecilerin yaşadığı trajedinin Türkiye-AB ülkeleri arasında geliştirilecek ortak stratejiyle sona erdirilmesinin, insani bir zorunluluk olduğunu AB siyasetinin önemli isimlerine aktaracak. Suriye'de yaşanan iç savaşın sona erdirilmesinde AB'nin üstlenebileceği role ilişkin de önerilerde bulunacak olan Kılıçdaroğlu, bu kapsamda Strasburg'da, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muižnieks ile ayrı ayrı görüşecek. Kılıçdaroğlu, Brüksel'de ise Avrupa İlerici Çalışmalar Vakfı (FEPS) çalışma kahvaltısında bir konuşma yapacak. Kahvaltıya, Avrupa parlamenterleri, Avrupa Parlamentosu (AP) Raportörü Kati Piri, akademisyenler, AP Sosyalistler Demokratlar Grubu Başkan Yardımcıları ve AB yetkilileri katılacak. Kılıçdaroğlu, kahvaltının ardından Brüksel temasları çerçevesinde, AP Türkiye Raportörü Kati Piri, AP Başkanı Martin Schulz, AP Yeşiller Grubu Başkanı Rebecca Harms ve Brüksel Başkent Bölgesi Başbakanı Rudi Vervoort ile biraraya gelecek. Brüksel temaslarının da ana gündem maddesinde 'Mülteciler Sorunu'na yer verecek olan Kılıçdaroğlu, Strasburg ve Brüksel ziyaretlerinde de Türk vatandaşlarıyla iki ayrı buluşma gerçekleştirecek."

- Almanya'da 5 kent ziyaret edilecek

Kılıçdaroğlu'nun Avrupa turu kapsamında Brüksel'in ardından Amsterdam'a geçeceğini belirten Bingöl, şu bilgileri verdi:

"Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Amsterdam'da Hollanda İşçi Partisi Genel Başkanı Hans Spekman'ın da katılacağı etkinlikte Türk vatandaşlarına seslenecek. Kılıçdaroğlu'nun Almanya'daki durakları ise Köln, Mannheim, Stuttgart, Frankfurt ve Münih olacak. Frankfurt'ta SPD Genel Başkan Yardımcısı Thorsten Schäfer-Gümbel ile buluşacak olan Kılıçdaroğlu, Münih'te de Belediye Başkanı Dieter Reiter, Bavyera Eyaleti SPD Başkanı Florian Pronold, Bavyera Eyaleti Parlamento Sekreteri ve SPD Federal Milletvekillerinin katılacağı toplantıda Türk vatandaşlarına hitap edecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun İsviçre'nin Bern kentinden yarın başlayacak Avrupa turu, 27 Eylül'de Avusturya'nın başkenti Viyana'daki programla sona erecek."