Çalışma hayatında en çok tartışılan konulardan biri olan kıdem tazminatında yeni gelişmeler yaşanıyor. Hadımköy-Arnavutköy Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD) Başkanı Hüseyin Bozdağ, 70 bin çalışanı 20 milyar dolarlık iş hacmi olan dernek adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret etti. Görüşmede kıdem tazminatı konusunun da masaya yatırıldığı belirtildi. 

Garanti Fonu geliyor
HASİAD Başkanı Bozdağ, Bakan Süleyman Soylu’nun işverenin yükünün farkında olduğunu ve bunu çözmek için bazı düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bozdağ, Bakan Soylu’nun 'Bireysel Kıdem Tazminatı' hesabı açılarak işverenin bu konudaki yükünün hafifleyeceğini işaret ederek, kıdem tazminatıyla ilgili yüzde 8.33 olan rakamın kademeli olarak yüzde 3.75 e indirilmesi için çalışma içinde olduklarını belirtti. Şu anda her yıla bir brüt ücret kadar kıdem tazminatı alınıyor. Bu da yüzde 8.33 oranında prime karşılık geliyor.
Hüseyin Bozdağ, "Bakan'ın sözünü ettiği düzenlemeye göre bu oranın yüzde 3.75'e indirilmesi gündemde. Çalışma Bakanı Soylu, Kıdem Tazminatı Garanti Fonu'nun da oluşturulacağını da söyledi" diye konuştu.