Hem dünyanın hem de Türkiye’nin en büyük melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum, startupların önemli kaynak sağlayıcıları arasındaki konumunu her geçen gün daha da güçlendiriyor. Bu kapsamda Keiretsu Forum’un Türkiye ayağı Keiretsu Forum Türkiye, Smarter TV’ye 1.200.000 TL’lik yatırım yaptı. “Elektronik Medya (E-Medya)” alanında, “Canlı Video Üretim Teknolojisi” kapsamında atağa geçmeyi hedefleyen Smarter TV, canlı “tıklanabilir” video ile gerçek etkileşimli televizyon teknolojisini birarada sunmayı amaçlayarak, televizyon tarihinde adeta yeni bir dönemin kapılarını aralamaya planlıyor. İsrail’de 2014 yılında Elad Hollander ile Victor Shenkar tarafından kurulan ve A Seri’de yatırımcılarından toplamda 1,5 milyon doların üzerinde fon toplayan Smarter TV’nin bu yılın Nisan ayında pazara çıkması hedefleniyor. Ayrıca Smarter TV, canlı tıklanabilir video uygulaması kapsamında 2019 yılında özellikle Brezilya ve Avrupa futbol liglerine konsantre olmayı planlıyor.

Keiretsu Forum Türkiye’den hem yerli hem yabancı yatırımcıya büyük ilgi!

Konuyla ilgili açıklama yapan Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Esra Talu, Keiretsu Forum’un 19 yılda 1000’in üzerinde girişimci şirkete 800 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdiğini, söz konusu rakamın önemli bir bölümünü de erken aşama yatırımların oluşturduğunu vurguladı. Talu, “Dünya genelinde 54 merkezde yılda 3.600’ün üzerinde girişim Keiretsu Forum networkünde sunuma çıkıyor. Türkiye’de de benzer yoğunluk söz konusu ve üye yatırımcılarımız yerli girişimlere olduğu kadar, yabancı girişimlere de büyük ilgi gösteriyor. Smarter TV’de bunun örnekleri arasında yer alıyor” dedi.

“Yabancı girişimleri Türkiye pazarında faaliyet göstermeye davet ediyoruz” açıklamasını yapan Talu, “Ülkemize gelen girişimleri üye portföyümüzde yer alan kurumsal üyelerimiz ile tanıştırıyor ve stratejik işbirlikleri için zemin oluşturuyoruz. Bunlardan bazıları ABD’de Nasdaq’da halka bile açıldılar. Türkiye girişimcilik ekosisteminin büyümesinde, gelişmesinde bunun çok önemli ve değerli bir misyon olduğuna inanıyoruz. Bundan sonra da yolumuza bu global bakış açısı ile devam edeceğiz” diye konuştu.

E-Medya nedir?

Kişilerin yalnızca bir bilgisayar ya da mobil cihazlar aracılığıyla, internet vasıtasıyla, dünyanın neresinde ve hangi saatte olursa olsun tüm haberlere ulaşılmasını sağlayan dijital ortam “E-Medya” olarak tanımlanıyor. Medya alanında son yıllarda büyük bir değişim yaşanmasına karşın tercih edilirliğini halen koruyan televizyon alanında da etkileşimi artırmak için çok sayıda girişim yapılıyor. Bu girişimlerin, kullanıcı tarafından kontrol edilen menüler ve kaydırma çubuklarıyla video görüntülerinin üst üste yer almasıyla ilgili olduğu belirtiliyor. Bu da bir görüntüyle etkileşimin yenilikçi bir yolu olarak adlandırılıyor.

Bu yaklaşımla, görüntü içeriğinin makine temelli anlayışını güçlendiren Smarter TV, televizyon tarihinde bir ilke imza atarak, canlı “tıklanabilir” video ile gerçek etkileşimli televizyon teknolojisini bir arada sunmayı amaçlıyor.  Smarter TV’de söz konusu görüntü anlayışı iki önemli noktanın ön plana çıkmasını sağlıyor. Bunları ise; canlı olayların yüksek kaliteli video kapsama alanında üretimi ve söz konusu videoyu iletmek için ihtiyaç duyulan IP üzerinden videobant genişliğinin azaltılması oluşturuyor.